Utorak, 8.11.2011.

Otvorena Srmina samoposluga

U palači Tripalo jučer je otvorena socijalna samoposluga odjeće i obuće koju je udruga Srma organizirala za građane u potrebi, a prvog dana samoposlugu je posjetilo 17 korisnika.
Podsjećamo, prošle godine Srma je otvorila samoposlugu kao probni projekt, a s obzirom da se pokazala vrlo korisnom i da su je posjetila 92 korisnika, organizirana je i ove godine. Najveći dio dojeće i obuće koja je izložena u samoposlugi darovali su građani Sinja i okolice u akciji prikupljanja koju je u listopadu i srudenome organizirala Udruga Srma. Novu i staru odjeću i obuću besplatno mogu preuzeti umirovljenici s mirovinom do 1.600 kuna, primatelji socijalne pomoći i nezaposleni. Građani sami biraju što im treba, uz obvezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine i socijalne naknade te redovno ovjerenog kartona nezaposlene osobe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Zaručnički tečaj

Župa Gospe Sinjske organizira tečaj za zaručnike koji se namjeravaju vjenčati tijekom naredna tri – četiri mjeseca. Zaručnički tečaj održavat će se od petka, 11. studenoga, do nedjelje, 13. studenoga, u dvorani Gospe Sinjske, s početkom u 18 sati.
TEME PREDAVANJA I PREDAVAČI:
Sakrament ženidbe, fra Bože Vuleta, gvardijan;
Moralno-duhovni vid ženidbe, dr. fra Ante Čovo;
Crkveno pravo o ženidbi i braku, dr. don Josip Delić;
Psihološki vid braka i obitelji, dr. Miljenka Dedić, spec. psihijatar;
Medicinski vid braka, dr. Ivan Nasić, spec. ginekologije i porodništva;
Dostojanstvo slavlja i praktična pitanja, fra Paviša Norac Kevo, župnik.

Prijave za tečaj vrše se u župnom uredu župe Gospe Sinjske u Sinju.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Boris Poljak o razlozima ostavkeNakon što je poslije utakmice Alkar – Split dao ostavku na mjesto trenera Alkara, Boris Poljak jučer je gostovao u sportskoj emisiji Hit radija 'Time out' u kojoj je pojasnio razloge svoje ostavke. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras sastanak Uprave Alkara

Večeras u 18 sati održat će se sastanak Uprave KK Alkar na kojem će se raspravljati o ostavci trenera Borisa Poljaka i mogućim kandidatima za njegovog zamjenika.
Podsjećamo, nakon nedjeljne utakmice protiv Splita Boris Poljak podnio je ostavku na mjesto trenera Alkara. Odluku o ostavci priopćio je pomoćnom treneru Stipi Blajiću i igračima, ali ne i Upravi kluba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR