Subota, 8.11.2008.

OSNIVAčKE SKUPšTINE HNS-a U DICMU I SDP-a U OTOKU

Hrvoje Radanović student strojarstva predsjednik je jučer osnovane skupštine Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Dicmo. Konvencija se održala u nazočnosti visokih dužnosnika stranke predsjednika Radimira čačića i tajnika Srećka Ferenčaka. Nakon osnivanja podružnice u Dicmu čelnici stranke boravili su i u Sinju gdje je održano županijsko vijeće stranke.

Svoje podružnice u Cetinskom kraju osniva i SDP. U Otoku se danas održava osnivačka skupština općinske organizacije, a u Triljskom kinu od 16 sati će biti izborna konvencija Gorganizacije SDP-a Trilja. Konvencijama, uz članove SDP-a s područja županije i Cetinskog kraja nazoči i predsjednik stranke Zoran Milanović, saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić i Mirando Mrsic. Dodajmo kako je na jučerašnjoj konvenciji sinjskog foruma mladih za predsjednika je izabran Ante Bilić.

60 GODINA RADA I DJELOVANJA HRVATSKE KATOLIčKE MISIJE U MINHENUSutra, 9. studenoga, se u Minhenu svečano obilježava 60 godina rada i djelovanja Hrvatske katoličke misije. Tim povodom u glavni grad Bavarske otputovala je delegacija Grada i VAD-a koje će sudjelovati na velikom misnom slavlju koje će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uz koncelebraciju fra Tomislava Dukića voditelja misije i drugih svećenika.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje romantična komedija "Buntovnica u internatu". Film jer priča o šesnaestogodišnjakinji koja demolira svoju kuću na plaži kako bi zaželjela 'dobrodošlicu' novoj zaručnici svoga oca. Film se prikazuje u dva termina: u 17.45 sati i u 19.30 sati.

SPORT

Na Europskom boksačkom prvenstvu koje se održava u Liverpoolu otočan Stjepan Vugdelija iz boksačkog Kluba Sinj sinoć je u prvom kolu porazio Moldavskog boksača na bodove 6:5. U sljedećem kolu Vugdelija boksa protiv Ukrajinca.

U utakmici 5.kola A1 košarkaške lige Alkar, danas, 8. studenoga, u svojoj dvorani u 19.30 sati dočekuje ekipu Trogira.

Triljska Cetina u natjecanju A2 košarkaške lige, danas, 8. studenoga, u 19.30 sati igra u Omišu protiv Omiša.

Nogometaši Junaka danas, 8. studenoga, će u 14.00 u čakovcu igrati susret 12. kola protiv domaćeg Međimurja, dok će na Gradskom stadionu igrati Trogir i Karlovac.

Trećeligaš Hrvace, danas, 8. studenoga, igra u Dubrovniku protiv GOšK-a u 14 sati.

Danas, 8. studenoga, nastavlja se drugoligaška rukometna liga. Rukometašice Sinja gošće su kod Dalmatinke u Pločama, a Cetina je u Sinju domaćin Makarskoj. Rukometaši Kamička svoj domaći susret igraju protiv Hrvatskog Dragovoljca, a u Trilju se sastaju Cetinka i Opuzen.

KRONIKA 92

Kriminalističkom obradom nad dvojicom devetnaestogodišnjaka utvrđeno je kako su u srijedu, nešto prije ponoći, na širem sinjskom području provalili u konobu u vlasništvu sedamdesetdvogodišnjaka. S njima je bio i za sada nedostupni dvadesetšestogodišnjak koji je upravljao teretnim vozilom. Iz konobe su otuđili pršute i vino, koji su pronađeni u garaži dvadesetšestogodišnjaka te su vraćeni oštećenom. Protiv devetnaestogodišnjaka slijedi odgovarajuća prijava, a za dvadesetšestogodišnjakom se traga.