Četvrtak, 8.11.2007.

ODBIJENA žALBA VLASNIKA DALMATINKE NOVE

Visoki trgovački Sud u Zagrebu odbio je žalbu vlasnika Dalmatinke Nove u slučaju zabrane raspolaganja imovinom. Naime, poslodavac se žalio na rješenje Trgovačkog Suda u Splitu kojim se vlasnicima tvrtke «Dalmatinka Nova» zabranjuje raspolaganje imovinom i nekretninama tvrtke. Pravni zastupnik radnika Dalmatinke Nove Zoran Vujanović izrazio je zadovoljstvo ovom odlukom koja ide na ruku radnicima. Kako neslužbeno doznajemo ponovno je zbog nedostatka sirovina prekinuta proizvodnja u tvornici, a 60 do 70 posto radnika na kolektivnom je godišnjem odmoru.

ZAPOčELI RADOVI NA CESTI HAN-LIVNO

Započeli su radovi na dionici državne ceste Han - Vaganj u dužini od 9 kilometara. Vrijednost radova je 32 milijuna kuna, a sredstva su osigurale Hrvatske ceste. Izvođač radova je Poduzeće za ceste Split. S Bosansko - hercegovačke strane radovi se odvijaju prema planu, pa se očekuje da će u narednom razdoblju te dvije dionice biti spojene, što će u mnogome skratiti put prema Livnu, odnosno iz Livna prema Sinju. Prema riječima investitora radovi bi trebali biti gotovi za 10 mjeseci.

KOORDINACIJA STRANAKA KOALICIJE "PEPOROD"



Na incijativu sinjskog SDP-a danas, 8. studenoga, za 13 sati sazvana je koordinacija čelnika stranaka koalicije Preporod. Nataša Poparić predsjednica sinjskog SDP-a rekla je kako je kordinacija sazvana da bi se zajednički razmotrila novonastala situacija u društvu Gospodarska zona Kukuzovac. Podsjetimo Nadzorni odbor društva prije dva dana odbio je prihvatiti prijedlog Gradskog poglavarstva za osnivanjem povjerenstva koje je trebalo pripremati natječaje i sudjelovati u izboru izvođača radova u Gospodarskoj zoni.

AKCIJA SUFINANCIRANJA NABAVE SADNICA VOćA I VINOVE LOZE

Gradsko poglavarstvo Sinja u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi akciju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze, pri čemu grad Sinj i županija sufinanciraju 2/3 cijene sadnica, a individualni poljoprivredni proizvođač plaća 1/3.
Uvjeti za odobrenje sufinanciranja su planirana sadnja na području Grada Sinja na minimalnoj površini od tisuću m2, te da je poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih proizvođača. Zainteresirani se mogu javiti u odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj grada Sinja najkasnije do 30. studenoga

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja konobar i kuhar, za koje se mogu prijaviti sobarice, pomoćne kuhinjske radnice i drugi koji su motivirani za osposobljavanje za navedena zanimanja. Zainteresirani se trebaju prijaviti savjetniku u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u ispostavi Sinj, koja posluje na novoj adresi, u Splitskoj 37, na drugom katu prodajnog centra Balinice.

"PASTRVIJADA"



U organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja i Udruge za zaštitu rijeke Cetine danas će se u Sinju održati prva «Pastrvijada». Predavanje o zaštiti autohtone Cetinske pastrve, mogućnosti proizvodnje mlađi i organizaciji fly fishinga na Cetini s osvrtom na ekološku problematiku cijeloga toka rijeke Cetine održat će se u gradskoj vijećnici u 16,30 sati.
Nakon predavanja na Panju, na seoskom gospodarstvu Mira Markulina, održat će se gastro natjecanje kuhara iz ugostiteljskih objekata od Vrlike do Omiša. 0cjenjivanje će provesti stručni žiri Saveza kuhara Dalmacije na čelu s Mirom Bogdanovićem.

12. ORNITOLOšKO PRVENSTVO U SINJU

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Sinj organizira 12. Ornitološko prvenstvo južnohrvatskog i dalmatinskog ornitološkog saveza «Sinj 2007». I danas kao i jučer izložba je rezervirana su za prijem i ocjenjivanje ptica, a za posjetitelje će izložba biti otvorena od petka do nedjelje. Izložba velikog broja ptica i ptičjih vrsta bit će postavljena na Trgu Franje Tuđmana u prostorijama bivše trgovine Konkurent.

OBAVIJEST

Novoosnovano kulturno umjetničko društvo Sinj planira osnivanje sekcija ženske klape, mandolinskog sastava, folklorne plesne sekcije, muške i ženske rere i napjeva Cetinskog kraja. Stoga poziva sve zainteresirane za pjevanje, plesanje i sviranje da dođu na audiciju koja će se održati u petak u 18,00 sati u osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića. Informacije se mogu dobiti na broj 091/49-21-183 ili 091/5508413

KINO DANAS

Od danas do nedjelje u gradskom kinu prikazivat će se u terminu od 19 i 30 povijesni spektakl APOKALIPTO film Mela Gibsona.

SPORT

U zaostalom susretu 6. kola 2. rukometne lige za rukometašice žRK Sinj je sinoć u Vrgorcu pobjedio domaći Vrgorac 36-30.

Zanimljiv športski vikend počinje sutra susretom 14. kola 3. HNL jug. U 14 sati u Hrvacama se sastaju Hrvace-Konavljanin, dok Junak susret ovog kola igra u subotu protiv Goška u Dubrovniku.

Alkar svoj susret 3. kola A1 košarkaške lige igra u subotu u gostima kod Zaboka.