Srijeda, 8.11.2006.

TVRTKA "VRISAK" d.o.o. PODNIJELA KAZNENU PRIJAVU USKOKU-u I DRžAVNOM ODVJETNIšTVU

Tvrtka Vrisak d.o,o podnijela je kaznenu prijavu USKOK - u i Državnom odvjetništvu protiv 4 člana sinjskog gradskog poglavarstva zbog sumnji u mito i korupciju. Prijava je podnesena zbog javnog natječaja za najam gradskog prostora na kojem je pobijedilo Pučko otvoreno učilište Sinj, odnosno Hit radio, a tvrtka Vrisak smatra da je oštećena u postupku. Kako je rekao direktor Vriska Pavle Križanac iako su za mjesečni najam nudili skoro 4 puta više novca odnosno 6.800 kn, a Pučko otvoreno učilište Sinj samo 1.700 kn ipak nisu pobijedili, a kao razlog za takvu odluku navedeno je kako Vrisak nije imao kompletnu natječajem zatraženu dokumentaciju. Prema Križančevim riječima Vrisak je imao valjanu dokumentaciju, a između ostalog je registriran za radijsku i tv proizvodnju. Jedan od članova Poglavarstva protiv kojih je podignuta kaznena prijava zamjenik gradonačelnika Sinja Snježan šentija, izjavio je kako je Poglavarstvo jednoglasno donijelo odluku o davanju u zakup prostora Pučkom otvorenom učilištu Sinj jer Vrisak nije dostavio «dokaz o dozvoli za obavljanje radijske djelatnosti» tj. odluku koncesiji. Uz Snježana šentiju Vrisak je podnio kaznene prijave i protiv Velibora Miloševića, Nevena ćurkovića i Ive Bilandžić Barač.

Budući da je tvrtka Vrisak o podnošenju navedenih kaznenih prijava izvijestila sve medije koji djeluju na području Sinja i Cetinskog kraja, osim Hit radija, ovim putem pozivamo predstavnike tvrtke Vrisak za gostovanje u emisiji Hit radija u koju bi uz njih bili pozvani i prijavljeni članovi Poglavarstva i predstavnik Pučkog otvorenog učilišta Sinj. Predstavnicima tvrtke «Vrisak» nudimo da sami odrede termin i trajanje emisije, te da zbog otklanjanja bilo kakvih sumnji u našu pristranost sami izaberu i novinara koji će voditi emisiju. Hit radio se nada da će predstavnici tvrtke «Vrisak» prihvatiti ovaj poziv za otvoreni dijalog kako bi slušatelji dobili punu informaciju o cijelom slučaju.

POčELA PREDAVANJA UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi Put Sinj i Služba za prevenciju ovisnosti županijskog zavoda za javno zdravstvo, počeli su s predavanjima u okviru provođenja preventivnog programa «Sinj - grad zdrave mladeži». Predavanja za učenike prvih razreda srednjih škola i gimnazija na području Grada održavat će se do 1. prosinca, a bit će obuhvaćeno više od šest stotina učenika.
Na satovima razredne nastave, radionicama i kroz poticanje vršnjačke pomoći, nastojat će se podići razina svijesti učenika o konzumiranju i eksperimentiranju s opojnim tvarima.
Uz članove Udruge, predavanja će ispred Službe za prevenciju ovisnosti županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, provoditi liječnici Krešimir Sučić i Igna Brajević - Gizdić, te profesorice sociologije Lidija Kovačić i Roberta Matković.

AKCIJA FORUMA žENA SDP-a

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Sinj sa «Klubom žena liječenih od karcinoma dojke» iz Splita organizira zajedničku edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke .Edukacija uz mogućnost ultrazvuka održati će se u srijedu u prostorijama sinjskog SdP-a, a sve informacije se mogu dobiti na broj telefona 821 121, od 9,00 do 12,00 i od 17,00 do 19,00 sati

NATJEčAJ ZA STIPENDIJE

Do 19. studenoga traje natječaj sinjskog gradskog poglavarstva za darovite i uspješne studente i za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja. Svu potrebnu dokumentaciju studenti trebaju dostaviti u upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja. Pravo na stipendiju i ove godine mogu ostvariti prošlogodišnji stipendisti sa dokaznicom o upisanoj novoj akademskoj godini.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima svakodnevno do petka od 8,30 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području naselja Ruda mala (Ribnjak), zaseoci Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik, te naselja Jabuka, zaseoci Grubišić - čabo i Kutlešić.


Do 14 sati zbog radova na vodovodnoj mreži do 14 sati bez opskrbe vodom su potrošači u ulicama Filipa Grabovca, Karajkova Lokva, Put Kuka, čugurina Glavica,Solinska, Drniška, Imotska, Jadranska ulica te ćosin Potok.