Utorak, 8.10.2019.

Sretan Dan neovisnosti RH


U Hrvatskoj se danas obilježava državni blagdan dan neovisnosti.

Dan neovisnosti obilježava se u sjećanje na 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

1. Festival bajki u Sinju


Društvo waldorf pedagogije – Split u suradnji s Udrugom Srma iz Sinja i Udruženjem ‘Bajka’ iz Sarajeva organiziraju 1. Festival bajki u Splitu i Sinju – 1. FEBAST od 11. do 13. listopada.

Festivalski program u Sinju odvijat će se u Muzeju Sinjske alke u subotu 12. listopada od 17 do 20 sati, besplatan je i namijenjen je djeci i odraslima. U okviru programa od 17 sati održat će se radionica za djecu i odrasle – izrada lutaka od vune (suho filcanje, Željka Lemez, Bajka, Sarajevo). U 18,30 sati uslijedit će lutkarska predstava za djecu s lutkama od vune – Vuneno pozorištance: bosanska bajka ”Trinaestić’ (Bajka, Sarajevo), a potom će biti predstavljanje stop-motion filma na temu bosanske bajke ‘Zlatna jabuka’ (sudionik 14. festivala animiranog filma Neum 2019. NAFF), priče za laku noć – mala pričaonica bajki – bosanske i druge bajke u izvedbi poznate sarajevske glumice Tatjane Šojić (Bajka, Sarajevo).

1. Festival bajki – 1. FEBAST organizira se povodom stote obljetnice postojanja i primjene waldorfske pedagogije u svijetu (1919.-2019. – WALDORF 100), te 25 godina postojanja Društva waldorf pedagogije – Split i 20 godina rada Waldorfskog dječjeg vrtića Iskrica u Splitu. Gosti festivala Udruženje ‘Bajka’ iz Sarajeva već pet godina za redom organiziraju festival bajki u Sarajevu i sa sobom donose pregršt bosanskih narodnih priča.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan najavni događaj projekta ’72h bez kompromisa’

U Sinju je održan najavni događaj projekta ’72h bez kompromisa’.
Zahvaljujući udruzi Sinjski Ferali oslikan je pano logom 72h bez kompromisa 2019, motom ‘Zakači se za volontiranje’ i datumom održavanja projekta od 17. listopada do 20. listopada, a izložen je na Šetalištu Alojzija Stepinca.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR