Četvrtak, 8.10.2015.

Hrvatski svećenici, đakoni i pastoralni suradnici iz Zapadne Europe pohodili sinjsko Svetište

U srijedu 7. listopada, Svetište Gospe Sinjske u sklopu Godišnjeg pastoralnog skupa pohodili su hrvatski svećenici, đakoni i pastoralni suradnici iz Zapadne Europe pod vodstvom predsjednika Vijeća za inozemnu pastvu mons. Pere Sudara, pomoćnog biskupa vrhbosanskog i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislava Markića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Zagrebu predstavljanje Leksikona Sinjske alke

U organizaciji Matice Hrvatske i Viteškog alkarskog društva, sutra u petak 9. listopada od 19 sati u Velikoj dvorani Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb, upriličiti će se predstavljanje Leksikona Sinjske Alke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Služena Sveta misa povodom Dana neovisnosti!

Povodom Dana neovisnosti jutros je u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena Sveta misa zahvalnica. Misi je prisustvovalo 100-tinjak vjernika, a predvodio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba ‘Novi slogani za novo doba’ u Galeriji Sikirica!

U petak 9. listopada u 19 i 30 sati u Galeriji Galiotović otvorit će se izložba Ante Kuštre i Rina Efendića pod nazivom ‘Novi slogani za novo doba’.

Riječ je o izložbi koja je nastala u Produkciji DARRAD Udruge za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR iz Splita, a tematizira problem upotrebe starih političko-ideoloških parola i slogana u suvremenom socijalnom i medijskom kontekstu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga SRMA: Počinju kreativne radionice za djecu!

Radionice se odvijaju srijedom od 17 do 18 i 15 sati u Udruzi Srma u Galeriji Galiotović u Sinju. Na programu su i ove sezone: likovna radionica, rad u glini, kreativna svaštara, radionica ručnog rada i ostali kreativni sadržaji.

Radionice su besplatne, otvorenog tipa, djeca dolaze kada mogu, a roditelji su obvezni potpisati prijavnicu za dijete koju će dobiti u Udruzi Srma.

Djeca će moći sudjelovati u radionicama do svibnja 2016. godine i namijenjene su učenicima osnovnih škola s područja Sinja i Cetinske krajine. Riječ je o programu ‘Kultura za djecu’ kojega Srma provodi od 2009. godine tijekom ljeta i tijekom školske godine, a uz Srmu program sufinancira i Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR