Ponedjeljak, 8.10.2012.

Prigodno obilježeno 10 godina postojanja i djelovanja Udruge "Novi put“Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti „Novi Put“ dana 06. listopdada 2012. godine u 9,00 sati na Trgu kralja Tomislava prigodno je obilježila 10 godina svog postojanja i djelovanja podjelom 2500 komada  promotivnih materijala (edukativne brošure, letke, majice, privjeske, papirnate vrećice i kemijske olovke s logom udruge Novi Put) ...

Dan neovisnosti Republike HrvatskeDanas je Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Na današnji dan 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji. Dan državnosti je neradni dan.
Povodom Dana državnosti u Sinju je u subotu upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježlje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Misa zahvalnica za Domovinu i poginule i umrle hrvatske branitelje služena je jučer u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR