Subota, 8.10.2011.

Položeni vijenci za Dan neovisnostiU Hrvatskoj se danas slavi Dan neovisnosti. Državni je praznik kojim se Hrvatska prisjeća 8. listopada 1991., kada je jednoglasno donesena saborska odluka o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom SFRJ.  Sabor je tada utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim nijedno tijelo dotadašnje države te da ne priznaje niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji. Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest iz FONDA GOSPE SINJSKE

Prijave za pomoć iz Fonda Gospe Sinjske za studente slabijeg imovinskoga stanja zaprimat će se počev od ponedjeljka 17. listopada 2011. godine. Sve informacije o prijavi kao i obrazac prijave bit će oglašeni na stranicama Svetišta.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Kazalištarci u Gornjem Jesenju

Sinjsko pučko kazalište danas i sutra gostuje u Gornjem Jesenju kod Krapine. Na ovom gostovanju Sinjani će izvesti predstavu 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta', autora Tomislava Čadeža, a u režiji Željka Viculina koji je prvi i uprizorio navedeni tekst.
 U predstavi nastupaju Antonija Barać, Pero Radović, Katarina Župić, Lovrin Tomašević i po prvi put na daskama koje život znače Luka Čačija i Mario Bilandžić.
Prema riječima predsjednika Željka Viculina, Sinjsko pučko kazalište radi punom parom. Na poziv naših iseljenika, a uz pomoć Grada Sinja, kazalištarci 19. listopada putuju na 5-odnevno gostovanje u Švicarsku. U Badenu i Bernu izvest će 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta', a u Horgenu će nastupiti s predstavom 'Pometeni', autora Bruna Baraća.

Sinjsko pučko kazalište ove će godine, po prvi put, sudjelovati u međunarodnoj manifestaciji kazališnih predstava 'Noć kazališta'. Kao gosti Sinjana najavili su se Šoltani, Dubrovčani, Triljani i Proložani, a u tijeku su pregovori sa još nekim poznatim grupama.

Sinjski kazalištarci dobili su poziv uveličaju otvaranje kazališta u Pločama, a već je dogovoreno i gostovanje Dječjeg dramskog studija koje će 10. prosinca nastupiti u Dubrovniku sa predstavom 'Nema poraza za Djeda Mraza'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je bogat i sadržajan športski vikend.

Subota 08. 10. 2011.
Košarka
A1 liga-1. kolo  19,30 Alkar-Darda

Nogomet
11,00 prijateljski susret Junak-Lučko
3. HNL jug 9. kolo
16,00 Hrvace-Primorac B
4. HNL-jug skupina “B“ 7. kolo
16,00h Omladinac-Glavice

ŽNL 6. kolo 16,00 Tekstilac-Poljičanin

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...