Četvrtak, 8.10.2009.

Dan neovisnosti Republike HrvatskeHrvatska danas slavi Dan neovisnosti, u sjećanje na 8. listopada 1991. godine, kada je Sabor jednoglasno donio odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.
Obilježavanje Dana neovisnosti u Sinju počelo je budnicom koju je ulicama odsvirala Gradska glazba. U 9,00 sati ispred spomenika hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu vijence su položili predstavnici Grada, Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici VAD-a i političkih stranaka. Sveta misa zadušnica služena je u Crkvi Gospe Sinjske u 10,00 sati.
Predstavnici HDZ-a i HčSP-a Sinja, Nezavisni vijećnik Miro Bulj i predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće i pred spomenik dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.

Obavijest

Socijalno vijeće Grada Sinja na svojoj 4. sjednici, održanoj 30. rujna donijelo je Odluku prema kojoj će Grad s 500 kuna po učeniku sufinancirati kupnju udžbenika za osnovnu i srednju školu. Sredstva za sufinanciranje osigurana su u Proračunu Grada.
Popis osoba kojima je Socijalno vijeće odobrilo sufinanciranje bit će objavljen sutra, 9. listopada, na oglasnoj ploči i web stranici Grada.
Isplata pomoći počet će u ponedjeljak 12. rujna u 12,00 sati za podnositelje čije prezime počinje slovima od A do M. U utorak od 12,00 sati pomoć će se isplaćivati podnositeljima čija prezimena počinju slovima od M do ž.