Ponedjeljak, 8.10.2007.

"DAN NEOVISNOSTI"

Povodom današnjeg praznika - dana neovisnosti, gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević, sa suradnicima, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, vojske, političkih stranaka i ostalih udruga, jučer su položili vijence na spomenik ispred zgrade Gradske uprave, u čast i spomen Hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, a u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služena je sveta misa zadušnica.

RADNICI DALMATINKE TREBAJU UPLATITI ZA VJEšTAčENJE 40 TISUćA KUNA

U srijedu istječe rok do kojega radnici Dalmatinke, koji su podnijeli zahtjev za otvaranje stečaja nad tvornicom, trebaju na žiro račun Trgovačkog suda u Splitu uplatiti 40 tisuća kuna, za potrebe sudskog vještačenja, kojim bi se utvrdila solventnost, odnosno sposobnost poslovanja tvornice.
Ukoliko se do srijede novac ne uplati, postoji mogućnost da sudac Ivan Basić odbije zahtjev za otvaranjem stečaja. Iako očekuju pomoć Hrvatskih nezavisnih sindikata i Saveza Samostalnih sindikata Hrvatske, radnici kažu da nisu u mogućnosti sami prikupiti cijeli iznos, te su zamolili sve, koji im mogu pomoći da to učine.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

U srijedu će se, s početkom u 13,00 sati, održati 21. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja. Za sjednicu je predviđen Dnevni red od devet točaka. Vijećnici će razmatrati Prijedlog Nacrta Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja, izviješća o poslovanju gradskih poduzeća, bit će upoznati sa stanjem zdravlja na području Grada za 2006. godinu, te s inicijativom akademskog kipara Stipe Sikirice, koji je ponudio Gradu Sinju svoju cjelokupnu umjetničku ostavštinu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira akciju darivanja krvi, koja će se održati u četvrtak, u prostorijama Društva od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se dragovoljni davatelji, te svi koji bi to željeli postati da dođu na akciju i daruju krv za potrebe Kliničke bolnice Split.

OBAVIJEST

U Osnovnoj glazbenoj školi «Jakova Gotovca» sutra u 12,30 sati održat će se prijemni ispit kandidata koji su se prijavili za trubu. Zainteresirani se mogu prijaviti još sutra do početka prijamnog.

SPORT

U subotu su igrane utakmice 8. kola 3.HNL jug. U Hrvacama Hrvace - Neretva 3 : 0, a u Makarskoj Zmaj i Junak 1 : 1.

Sutra se nastavlja prvenstvo susretima 9. kola.
U Sinju u 15,30 igraju Junak i Val iz Kaštel Staroga, a u isto vrijeme u Benkovcu se sastaju Velebit i Hrvace.

Utakmice 4. HNL jug igrane su jučer. U Glavicama Glavice - Postira 2 : 2, OSK je slobodan.

Utakmice druge rukometne lige igrane su u subotu. žRK Sinj na gostovanju pobijedio Kaštelanke 20 : 30. Cetina je u Sinju pobijedila Makarsku 28 : 21.
Cetinka je igrala protiv Mandarinka iz Opuzena u Trilju i pobijedila je rezultatom 29 : 21, a u Trogiru je Trogir pobijedio Kamičak 38 : 20.

Jučer je u Sinju igrana utakmica 2. ragbi lige između Sinja i splitske Nade 2. Pobijedili su Sinjani 31 : 10.

U sinjskoj dvorani u subotu je odigran prijateljski pripremni košarkaški susret u kojem je Alkar izgubio od Posušja rezultatom 88 : 85.

KRONIKA 92

PP SINJ, 07.10.2007.g., oko 10,30 sati, u Sinju, ulica Filipa Grabovca, četrdesetšestogodišnjak je upravljao sa MTC marke Baotian, splitskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera juga u smjeru sjevera i dolaskom do mjesta događaja, obavljao je radnju skretanja ulijevo i oduzeo prednost prolaza OA marke Golf, splitskih registarskih oznaka, kojim je upravljao tridesettrogodišnjak. četrdesetšestogodišnjem vozaču MTC liječnička pomoć je pružena u DZ Sinj, nakon čega je prebačen u KB "Split" gdje su mu utvrđene TTO - opasne po život. Vozač MTC-a nije koristio zaštitnu kacigu.
IZVOR: PU SD