Subota, 8.10.2005.

VRIJEME

Danas se očekuje promjenjivo oblačno mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stupnja Celzijeva.

IVICA RAčAN U RADNOM POSJETU SINJU

Predsjednik SDP-a Ivica Račan posjetio je Sinj. Na sastanku sa sa gradonačelnikom i ostalim dužnosnicima Grada upoznao se sa trenutnom situcijom u Gradu Sinju. Na konferenciji za novinare rekao je da za vrijeme razgovora sa vodećim ljudima Grada uopće nisu razgovarali o politici već isključivo o gospodarstvu. Upozorio je da Hrvatske nije dovoljno iskoristla mogućnosti predpristupnih fondova EU. Na upit o posljednjim anketama, koje pokazuju prednost SDP-a u odnosu na HDZ-u, rekao je da Sanader prihvaća samo one ankete koje mu odgovaraju i da će rezultati anketa biti zanimljiviji za 2-3 mjeseca.
Za slučaj novinara Josipa Jovića je odgovorio da je optužba nepravedna i da će je biti lako odbaciti na sudu.
Slučaj sinjske Dalmatinke je sličan ostalim tvornicama tekstila, rekao je Račan, i podsjetio da se proizvodnja seli prema istoku i jeftinijoj radnoj snazi, ali da treba provjeriti poštuju li novi vlasnici ugovor koji su potpisali.
Za prijevremene izbore je spreman, ali da postoji mala mogućnost da se raspišu jer HDZ ima većinu u Saboru.
Problem sa Slovenijom ne treba dramatizirati i prijedlog je da se riješi arbitražom i da u EU postoji najmanje 15 sličnih slučajeva i nitko od toga ne pravi slučaj.
Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević je potvrdio da je ugovor o zemljištu za Radnu zonu Kukuzovac pred potpisivanjem i da očekuje krajem iduće godine početak proizvodnje u Radnoj zoni. Također je rekao da sadašnja vlast na projektu Radne zone ili prolazi ili pada na sljedećim lokalnim izborima.