Četvrtak, 8.09.2011.

Obnovljen stari bunar u MarićaNakon dugog niza godina zapuštenosti i totalne nebrige, u organizaciji udruge 'Dječje alke Marići' obnovljen je stari bunar na dnu Marića ulice u Brnazama.
 Zahvaljujući nekolicini entuzijasta iz udruge i velikoj pomoći ronioca Kusture bunar je temeljito očišćen od raznog smeća koje se godinama odlagalo u njega. Ovim činom vraćena je negdašnja funkcija bunara, koji je ne tako davno opskrbljivao velikom količinom vode tisuće mještana Brnaza i okolnih mjesta. Iskreno se nadamo da će budući naraštaji biti puno bolji čuvari ovog 'blaga' koje su nama podarili naši preci i dragi Bog.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

HZZ animira nezaposlene

Sinjska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje započinje s animacijom nezaposlenih osoba za osposobljavnje, prekvalifikacije i stručno usavršavanje za zanimanje barmen, pomoćni zidar, keramičar, montažer i serviser klima uređaja, voćar, vinar, pčelar i maslinar.
Animacija i informiranje za navedene programe obrazovanja traju do 16. rujna, a zainteresirane osobe koje su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za ostale informacije trebaju se javiti svom savjetniku.

IZVOR: WWW.FERATA.HR