Utorak, 8.09.2009.

Zatvara se Sinjski Gradski bazen?!Gradski bazen Sinj čeka zatvaranje. Iako ova odluka nije konačna, dogradonačelnica Elena Perković Paloš kaže kako u gradskoj upravi ozbiljno razmišljaju o tome, prvenstveno zbog nerentabilnosti. Dogradonačelnica ističe kako je u ovo vrijeme recesije vrlo važno ulagati u gospodarstvo te kako se moraju odrediti prioriteti. Zaposlenici bazena, ukoliko se zatvori, bit će u prioritetu zapošljavanja u Gospodarskoj zoni.

Blagdan Male Gospe

Danas, 8. rujna, je blagdan Male Gospe, koji se posebno svečano slavi u Solinu. Svečano misno slavlje s procesijom jutros je predvodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Drago šimundža. Kao i svake godine u Solin su hodočastili i vjernici Cetinskog kraja.

Kronika 93

Jutros oko 8,00 sati izbio je požar u nenastanjenoj starijoj kući u Radošiću Sinjskom, u zaseoku Gugić. Kuća se koristila kao ostava, a u požaru su stradali krov i kat. Sumnja se kako je požar izazvala vatra koja je ostala upaljena nakon sinošnjeg slavlja. Požar je lokaliziran oko 9 sati i 30 minuta.

Obavijest

U područnom odjeljenju OGš Jakova Gotovca u Trilju sutra, 9. rujna, će se održati prijemni ispit za upis u 1. razred ove škole. Učenici se mogu upisati na glasovir, gitaru i klarinet. Prijemni ispit će se održati u Gradskoj vijećnici s početkom u 11,00 sati.

Sport

Hrvace će danas, 8. rujna, ugostiti Jadrana iz Kaštel Sućurca. Utakmica 3. kola treće HNL počet će u 16,30 sati.

S treninzima je počela škola košarke Alkar Sinj. Ujedno se vrše i upisi novih članova i to ponedjeljkom i četvtkom od 19 do 20 sati, u maloj dvorani kod kina. Inf. Na broj mob. 098/537-493.

Kronika 92

7. rujna oko 15.30 sati, u Otoku Dalmatinskom došlo je do izbijanja požara u kojem je izgorjelo 30 bala sijena i 3ha strništa. Požar je ugašen oko 19.30, a materijalna šteta nije utvrđena.
7.rujna oko 14.45 sati, u Bisku, izbio je požar u kojem je izgorjelo 7 ha suhe trave i niskog raslinja, voćnjak i nekoliko vinograda. Slijedi očevid.
IZVOR: PU SD