Ponedjeljak, 8.09.2008.

BLAGDAN MALE GOSPE


Danas je blagdan Male Gospe, koji se posebno slavi u Solinu. Maloj Gospi hodočastio je veliki broj vjernika iz Sinja.

CRKVENI PROGRAM POVODOM BLAGDANA MALE GOSPE
10.00 - Procesija i Sveta misa koju predvodi mons. dr. Marin Barišić
nadbiskup splitsko-makarski
- Na misi pjeva mješoviti zbor Kraljica Jelena sastavljen od zborova župa Solina, Vranjica, Mravinaca, Kučina, Klisa i Velog Varoša iz Splita

16.00 - Svetu misu uz blagoslov djece i bolesnika predvodi don Ivan Kovačević, a pjeva VIS Aurora iz župe Solinski mučenika

18.00 - Svetu misu predvodi mons. dr. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik HBK

IZVOR: www.solin.hr

MARKO RAJKOVIć POBJEDNIK Mtb i cikloturističkog maratona "Zagora 2008"Marko Rajković iz Biciklističkog kluba "Ciklus" iz Zagreba ukupni je pobjednik biciklističke utrke od Vrlike do Vrgorca, koja se održala proteklog vikenda. Drugo mjesto zauzeo je Jurica Jug, a treći je Damir Govoršin. Utrka se održala u organizaciji Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije, Turističkih zajednica Vrlike, Sinja, Trilja, Imotskog i Vrgorca te Udruge "Bicikl".

SJEDNICA žUPANIJSKE čELNIšTVA STRANKE UMIROVLJENIKA

U subotu je u Splitu održana sjednica županijskog čelništva Stranke umirovljenika, na kojoj je sudjelovao i predsjednik HSU-a i saborski zastupnik Silvano Hrelja. Na sjednici je odlučeno da do izborne županijske skupštine stranku na razini županije vodi povjerenik Ante Sesardić, inače predsjednik Gradske organizacije HSU-a Sinj.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJASutra, 9. rujna, s početkom u 13 sati održat će se 87.sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Za dnevni red predloženo je 14 točaka, između ostalog: Prijedlog Zaključaka o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata u 2008/09 školskoj godini, i Informacija o stanju socijalne zaštite na području Grada Sinja za 2007. godinu.

KINO DANAS

Večeras se u sinjskom kinu u 20.00 sati prikazuje američki triler "Dosjei X", napravljen prema istoimenoj seriji. U prvom cjelovečernjem filmu detektivi Mulder & Scully nastoje razotkriti veliku zavjeru koja krije istinu o kolonizaciji Zemlje od strane izvanzemaljaca.

SPORT

Junak je jučer zabilježio prvu pobjedu u novoj sezoni. U utakmici 4. kola 2. HNL pobijedio je u Solinu istoimenog domaćina rezultatom 4:2.

U 2. kolu 4. HNL OSK je na svom terenu rezultatom 1:0 pobijedio Croatiu iz Zmijavaca, dok su nogometaši Glavica sa 2:0 poraženi u Dugom ratu od domaćeg Orkana.

Večeras će se u 20 sati u gradskoj vjećnici održati izvaredna izborna skupština košarkaškog kluba Alkar. Pravo sudjelovanja u radu skupštine imaju članovi kluba koji do početka ove skupštine uplate godišnju članarinu od 50 kuna.