Subota, 8.09.2007.

"SVJETSKI DAN PRVE POMOćI"

Danas je Svjetski dan prve pomoći, koji se tradicionalno obilježava druge subote u mjesecu rujnu. Društva Crvenog križa diljem svijeta organizirat će niz aktivnosti, kojima je cilj privući pažnju javnosti i ukazati na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći.
Geslo Svjetskog dana prve pomoći u 2007. godini je "PRUžIMO PRVU POMOć - SPASIMO SVAKI UGROžENI žIVOT".
Aktivnost povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći Hrvatski Crveni križ ove godine je posvetio pružanju prve pomoći kod prometnih nesreća.
Gradsko društvo Crvenog križa Sinj tom će prilikom imalo pokaznu vježbu mladeži Crvenog križa, sa simuliranjem prometne nezgode. Također je vršena kontrolu šećera i krvnog tlaka.
Akcija je održana danas na Trgu dr. Franje Tuđmana.

BLAGDAN MALE GOSPE

Vjernici župe sv. Nikole biskupa Bajagić - Obrovac trodnevnicom se pripremaju za blagdan rođenja blažene Djevice Marije - Male Gospe, kojoj je posvećena kapela na Hanu.
Sveta ispovijed je danas u 17,30 , a u 18,00 sati u kapeli će se moliti krunica, nakon koje će biti služena sveta misa. Duhovnu obnovu predvodit će mjesni župnik fra Luka Banić.
Vanjska proslava blagdana Male Gospe biti će sutra. Svečanu svetu misu, u 10,30 sati, predvodit će i propovijedati fra Kristian Stipanović, župni vikar u Imotskom. Misno slavlje uveličat će župni zbor svetog Nikole Bajagić - Obrovac pod ravnanjem časne sestre Vjere Gulić.

ASFALTIRANJE CESTA NA PODRUčJU GRADA SINJA

U ponedjeljak se nastavljaju radovi asfaltiranja nerazvrstanih cesta u Mjesnim odborima na području Grada Sinja, po programu koje je donijelo gradsko vijeće po provedenom natječaju. Iz gradskog proračuna za tu će se namjenu izdvojiti dva i pol milijuna kuna, a radove izvodi «Poduzeće za ceste» Split.

OBAVIJEST

Odjel za komunalne djelatnosti Grada Sinja obavještava građane da će se od ponedjeljka do srijede obavljati radovi na presvlačenju asfalta u ulicama Fra Pavla Vučkovića i Fra Ivana Markovića u Sinju. Mole se građani da u navedene dane ne parkiraju automobile u navedenim ulicama.

RESTAURACIJE FONTANE PETROVAC

Sinjskoj Fontani Petrovac, koja se nalazi uz zgradu Alkarskih dvora, vratit će se stari sjaj.
Naime, Gradsko poglavarstvo je odlučilo da je potrebno krenuti s restauracijom ove fontane, koja je dobila ime prema tadašnjem općinskom načelniku, vitezu Petru Tripalu i na koju je voda dovedena s izvora Miletin 1878. godine.
Fontana će se prvo demontirati, potom kemijski očistiti te fino pjeskariti, a po učinjenome slijedi restauratorski dio izrade odljeva svih dijelova koji nedostaju po postojećim kalupima. Zatim slijedi završna faza restauracije u obliku antikorozivne zaštite, bojanja, te ponovne montaže. Za prvu fazu restauracije bit će potrebno od dva do tri mjeseca, a po završetku prve faze napravit će se elaborat za drugu fazu restauracije koja će po procjeni stručnih osoba trajati šest do osam mjeseci.
S obzirom na predviđena sredstva poglavarstvo je odlučilo da se ide u ograničeno prikupljanje ponuda za ustupanje radova prve faze restauracije.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika Domovinskog rata organizira nabavu ogrjevnog drva za sve branitelje i članove njihovih obitelji.
Hrvatski branitelj, obitelj poginulog hrvatskog branitelja i obitelj umrlog hrvatskog branitelja, može naručiti najviše 10 metara ogrjevnog drveta, po cijeni od 260 kuna za metar. Plaćanje u gotovini po dostavi. Kontakt telefon 091/ 11 21 200 i 091/ 11 21 208.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18 sati i 45 minuta prikazuje se animirani film Simpsoni - originalana verzija, u 20,00 sati igra film Fantastična četvorka. Priča je to o dr. Reedu Richardsu koji već dugo sanja o putu u daleki svemir gdje namjerava saznati tajnu o ljudskom genetskom nasljeđu..

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području policijske postaje Sinj jutros su postavljeni na cesti D-60 Brnaze - Budimiri, dok će poslijepodne biti postavljeni na cesti D-1 Vrlika - Dicmo.

SPORT

Danas se u Hrvacama u 17,00 sati igra susret trećeg kola 3. Hrvatske nogometne lige jug između Hrvaca i Neretvanca iz Opuzena.
Zbog sedmodnevne žalosti u županiji šibensko kninskoj, susret u Unešiću između Zagore i Junaka odigrat će se u ponedjeljak u 16,30.

Sutra će se igrati i susreti 4. HNL i županijske lige.
OSK gostuje kod Jadrana iz Tučepa, Tekstilac na gradskom stadionu u 16,30 dočekuje ekipu Hvara, dok su nogometaši Glavica u ovom kolu slobodni.

Udruga za mali nogomet grada Sinja obavještava voditelje ekipa i upravu lige kako će u ponedjeljak, u 19 sati u Gradskoj vijećnici grada Sinja održati sastanak za početak nove malonogometne sezone. Pozivaju se svi zainteresirani kandidati za popunu lige odnosno kvalifikacije .Natjecanje za prvi dio sezone 2007./08. predviđa se najkasnije 23.rujna 2007 god.

Danas i u sutra nastavlja se nogometni turnir u čaporicama, koji se igra povodom dana Grada Trilja i blagdana svetog Mihovila. Danas s početkom u 15 i 30 igraju Košute i Udovičići, a sutra program počinje u 14 sati i 30 minuta. Na turniru nastupa 16 ekipa s područja triljskog i drugog dijela cetinskog kraja.