Petak, 8.09.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 07.09.2006.g. kriminalističkom obradom nad suvlasnicima trgovačkog obrta, četrdesetsedmogodišnjakinjom i četrdesetosmogodišnjakom sa šireg sinjskog područja, utvrđeno je da su u periodu od 09mj. 2003.g. do 03mj. 2005.g., od drugog trgovačkog društva naručili raznu robu u vrijednosti od 90 000 kn koju nisu platili, ali su davali lažna obećanja zbog čega im je trgovačko društvo i omogućilo trgovinsko zastupanje nakon čega su suvlasnici dodatno oštetili trgovačko društvo za još 155 000 kn. šteta 245 347 kn. Podnesena je KP iz čl. 224. Prijevara KZ-a redovnim putem.
IZVOR: PUSD

HODOčASNICI IZ CETINSKOG KRAJA DANAS U RAMI



Povodom blagdana Male Gospe mnogi vjernici iz Cetinskog kraja hodočastit će u Ramu, u tamošnje Gospino svetište na šćitu. Stanovnici cetinske doline posebno su vezani uz ovo svetište budući da su njihovi preci, predvođeni franjevcima, prije tri stoljeća, bježeći pred Turcima, stigli upravo iz tog kraja. Pri tome su donijeli i sliku Gospe od Milosti, koja je nakon pobjede nad osmanlijskim osvajačima 1715. g. prozvana čudotvornom Gospom Sinjskom.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

NATJECANJE PASA PTIčARA U SINJSKOM POLJU


FOTO:HKS
U organizaciji Lovačkog društva Sinj u petak i subotu će se na lovnim terenima u Sinjskom polju održati županijsko natjecanje pasa pričara. Prvog dana u petak (početak u 16 sati) predviđeno je polaganje ispita prirođenih osobina (IPO), dok će se u subotu (početak u 8 sati) održati županijsko prvenstvo u radu pasa ptičara i potom lovno-kinološki kup Sv. Hubert. Najbolji iz ova dva natjecanja predstavljat će Splitsko-dalmatinsku županiju na državnom prvenstvu u Dardi (23. i 24. rujna).
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

BILOBRK IZ ALKARA PREšAO U HAPOEL GALIL ELYON

Ponajbolji igrač sinjskog košarkaškog prvoligaša Alkara, Ante Bilobrk napustio je matični klub i prešao u redove izraelskog prvoligaša Hapoel Galil Elyona. U prošloj sezoni ovaj atraktivni 24-godišnji krilni igrač bio je prvi strijelacAlkara sa prosjekom od 13 koševa...
OPšIRNIJE I IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

VRIJEME

Naoblačenje s mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom te osvježenjem zahvatit će već prijepodne sjeverozapadne i zapadne krajeve, a poslijepodne Slavoniju, Liku i sjevernu Dalmaciju. U južnijim predjelima će se zadržati uglavnom sunčano. Zapuhat će prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu u početku još slabo do umjereno jugo, a poslijepodne će okrenuti na umjerenu i jaku, gdjegod i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura između 21 i 26, u priobalju od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: meteo.hr