Četvrtak, 8.09.2005.

BLAGDAN MALE GOSPE U SOLINU

Danas je blagdan Male Gospe koji se na posebno svečan način obilježava u Solinu. Svete mise služe se od 6,30 sati potvrdio nam je tamošnji župnik don Vinko Sanader.

Središnje misno slavlje počinje u 10 sati procesijom oko Gospinog otoka, a predvodit će ga splitsko makarski nadbiskup monsinjor dr. marin Barišić.

Veliki broj hodočasnika iz Sinja osobito mladih hodočastio je sinoć od 23 sata u marijino svetište u Solin.

Ukoliko bude postajala dodatna potreba za prijevozom putnika na relaciji Sinj - Split iz sinjskog Prometa potvrđuju uvođenje dodatnih linija.


SVEčANO POLAGANJE KAMENA TEMELJCA ZA CRKVU U UDBINI

Na Udbini u petak 9. rujna na obljetnicu Krbavske bitke bit će svečano položen kamen temeljac i blagoslovljeno gradilište Crkve hrvatskih mučenika. Hrvatski Sabor i hrvatska biskupska konferencija pokrovitelji su ovoga projekta kao i memorijalnog centra u Udbini, projekt su prihvatile i istaknute kulturne i znanstvene ustanove.

SVETA MISA U KORITIMA

Sveta misa u spomen na poginule hrvatske branitelje u subotu će se održati u Koritima povrh Otoka. Predvodit će je župnik Otoka Fra Ivan Dotur ispred kapelice Kraljice mira s početkom u 10,30 a dolazak najavljuju vjernici župe Otoka i Rude.

SVEčANOST OTKRIVANJA SPOMENIKA FRA PAVLU VUćKOVIćU

Započeli su i pripremni radovi na postavljanju kipa Fra Pavla Vučkovića,u Gradskom parku kod fonatane. Svečanost otvaranja bit će u subotu u 10 sati uz goste uzvanike i poznate javne djelatnike.

Podsjetimo pokretač inicijative postavljanja kipa Fra Pavla Vučkovića je sinjski ogranak Matice Hrvatske. Autor kipa visokog 2,8 metara je akademski kipar Kuzma Kovačić.
Na svečanosti otvaranja među ostalima govorit će i predsjednik Matice Hrvatske.

SPORT

Rezultati 1.žNL

Mračaj-Hrvace 1:6
Glavice-Postira (S) 2:0
Jadran.S.-Tekstilac 3:1
OSK-Uranija 4:2

VRIJEME

Danas se očekuje oblačno vrijeme uz mogućnost pljuskova i grmljavine. Najviša dnevna temperatura od 25 do 29°C.