Četvrtak, 8.08.2019.

Predstava Opsada Sinja 1715. – vratimo se zajedno u 1715. kad je sve započelo!

 
U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja danas, 8. kolovoza u 20 sati i 30 minuta na Trgu kralja Tomislava (Pijaci) i ove godine će se održati uprizorenje slavne i mnogostruko opjevane i umjetnički ovjekovječene bitke pod Sinjem iz 1715. godine, kao i događaja koji su joj netom prethodili.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poznati ovogodišnji laureati Grada Sinja

Gradski vijećnici na jučerašnjoj sjednici donijeli su jednoglasnu odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja. Ove godine dodijelit će tri osobne i dvije kolektivne nagrade. Osobne nagrade pripale su Bošku Poljaku, Zdenki Filipović Grčić i Davoru Mori, dok će se kolektivne nagrade uručiti Lovačkom društvu Sinj i Centru ‘Juraj Bonaći’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagoslovljeno mjesto na kojem se Gospina slika u procesiji spušta na tlo

 
U utorak poslijepodne, 6. kolovoza, prvoga dana ovogodišnje Devetnice Gospi Sinjskoj, upriličen je blagosov mozaika, koji je prije nekoliko dana, na inicijativu udruge Cjelovit život, postavljen ispred zgrade Općinskog suda u Sinju. Mozaik je postavljen na mjestu na kojem se u procesiji slika Čudotvorne Gospe Sinjske spušta na tlo, a blagoslovio ga je fra Ante Čovo, gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospem Sinjske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR