Ponedjeljak, 8.08.2016.

Predstavljanje Zbornika ‘Tihomil Rađa – društveni kontekst hrvatske intelektualne liberalno-demokratske emigracije’


U organizaciji Instituta za migracije i narodnosti Zagreb, danas će u Sinju biti predstavljen Zbornik ‘Tihomil Rađa – društveni kontekst hrvatske intelektualne liberalno-demokratske emigracije’.

Zbornik će predstaviti dr. sc. Stipan Tadić, dr. sc. Aleksandar Vukić, Jakov Žižić, mag. pol. i dr. . Marina Perić Kaselj, urednica Zbornika.

Tihomil Rađa rođen je u Sinju 1928. Zbog političkih razloga 1955. pobjegao je iz komunističke Jugoslavije i djelovao u političkom egzilu u Švicarskoj sve do 1990. Nakon uspostave demokratske vlasti vratio se u Hrvatsku i angažirao u promicanju demokratske svijesti i djelovanja. Preminuo je u Švicarskoj 2002., a svoje posljednje počivalište pronašao je u rodnom Sinju.

Predstavljenje Zbornika ‘Tihomil Rađa – društveni kontekst hrvatske intelektualne liberalno-demokratske emigracije’ održat će se večeras s početkom u 20 sati u Alkarskim dvorima, u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2016.’
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Raspored bogoslužja i obavijesti iz Svetišta Čudotvorne Gospe SinjskeUoči blagdana Velike Gospe, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske objavilo je raspored bogoslužja i obavijesti od 7. do 15. kolovoza 2016.
Ponedjeljak, 8. kolovoza (sv. Dominik) – Devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj
Svete mise u 6,00 sati, u 7,00 sati hodočašće filijala Župe Gospe Sinjske, u 9,00 sati hodočašće župa Cetinskog dekanata i Splitsko-makarske nadbiskupije (predsjedaju fra Zoran Kutleša i fra Josip Repeša).
U 18.20 sati molitva svete krunice i pjevanje litanija u čast Blažene Djevice Marije. U 19ati sveta misa i prigodna propovijed (predsjedaju don Ivan Bodrožić i fra Domagoj Volarević).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR