Subota, 8.08.2015.

Otvoren Muzej Sinjske alke!U sklopu obilježavanja 300. obljetnice Sinjske alke danas je u Alkarskim dvorima otvoren Muzej Sinjske alke. Muzej je otvorio premijer Zoran Milanović, vrpcu je svečano prerezao predsjednik VAD-a Stipe Jukić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras u dvorima film o Alki!Večeras će se u Alkarskim dvorima u 21 sat premijerno prikazati dokumentarno-igrani film o Alki koji je snimila ekipa HRT-a u režiji Dražena Žarkovića, a uz potporu i pokroviteljstvo Viteškog alkarskog društva.
Tako će naši sugrađani i njihovi gosti večeras moći uživati u 80 minuta dokumentarno-igranog prikaza povijesti Alke i Sinja, a poneki će se i prepoznati u kadrovima filma.
Podsjetimo kako je za potrebe snimanja angažirano i 1200 statista, a izrađeno je i 170 kostima. U snimanju su sudjelovali i alkari i alkarski momci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana tradicionalna ‘Večer folklora i viteštva’U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ u sinjskom kinu sinoć je održana tradicionalna ‘Večer folklora i viteštva’, koju je otvorio dopredsjednik Gradskoga vijeća Grada Sinja Milan Smoljo, a na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva s područja Grada Sinja i njihovi gosti iz Hrvatske, Austrije, BiH i Makedonije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Memorijal u Otoku: Imotski drugi finalist

U drugom polufinalu na Memorijalnom turniru “Luka Erceg i Ivan Kamber” Imotski je svladao Dugopolje rezultatom 3:1…

Nakon što je još jučer Solin s minimalnih 1:0 bio bolji od domaćina OSK-a, danas je u dvoboju drugoligaša Imotski bio bolji od Dugopolja, što znači da je poznato tko će u borbu za naslov, a tko za utješno treće mjesto.

Za Imotski su pogađali Puljić, Galić i Mić, dok je jedini gol za Dugopolje zabio Kovač.

U subotu poslijepodne na rasporedu je konačan rasplet turnira koji se igra u čast poginulih branitelja s područja općine Otok.

Raspored:
16,30 h: OSK – Dugopolje (za 3. mjesto)
18,30 h: Imotski – Solin (za 1. mjesto)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alen Filipović-Grčić pobjednik nadmetanja za 300. BaruAlkar Alen Filipović-Grčić pobjednik je nadmetanja za 300. Baru, predigre velikog jubileja kojeg će cetinski kraj slaviti u nedjelju kada je na rasporedu nadmetanje za slavodobitnika 300. Alke…
Unatoč povremenoj kiši, na trenutke i pljusku, kao rijetko kad alkari su imali oštro oko i čvrstu desnicu, bez promašaja u prve dvije trke, tek četiri u trećoj, što je podatak koji u svakom slučaju zaslužuje respekt.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR