Petak, 8.08.2008.

OZLIJEđENI VATROGASAC IZ DICMA PUšTEN NA KUćNU NJEGU

21-godšnji vatrogasac iz DVD-a Dugopolje ozlijeđen je jučer prilikom gašenja požara u Dicmu potvrdila nam je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj. Podsjetimo, požar na predjelu čemernica jučer je dva sata gasilo 38 vatrogasaca iz DVD-a Sinj, Dugopolje, Klis, te sezonski gasitelji iz Splita. Gašenje su potpomagala i dva kanadera. Kako doznajemo još nisu potvrđeni pravi uzroci nesreće. Vatrogasac je nakon pružene liječničke pomoći u KBC-u Split pušten na kućnu njegu.

"OPSADA SINJA-BITKA NA GRADU"U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" danas će se održati scenska izvedba pod nazivom "Opsada Sinja- bitka na Gradu". Scenarij je napisao Velimir Borković, a pod redateljskom palicom Rade Perkovića predstavu će izvesti glumci Sinjskog pučkog kazališta. Predstava će početi u 20.30 sati na sinjskoj Pijaci nakon čega će se glumci i gledatelji preseliti na Stari Grad.

HODOčAšćA čUDOTVORNOJ GOSPI SINJSKOJU crkvi čudotvorne Gospe Sinjske održavaju se hodočašća vjernika iz mjesta župe Sinjske i drugih župa Cetinskog kraja. Jutros su hodočastiti vjernici s Radošića i župe Bajagić Obrovac. Hodočasničke mise predvodi fra Miroslav Bustruc, a nakon njih održava se pobožnost križnog puta na Gospinom Gradu. Počele su i mise devetnice koje se održavaju od 18 sati i 15 minuta do 14 kolovoza.

OBAVIJEST

Udruga studenti Cetinskog kraja za večeras organizira Noć studenata u caffe baru "Gajo". Organizator je za studente od 21 sat pripremio prigodan program i popularne cijene.

MOTO PARTY U SINJU

U organizaciji motokluba Streetruners počeo je 8. Moto susret na kojem se očekuje veliki broj posjetitelja. Moto party se održava na gradskom hipodromu do nedjelje.- U večernjem dijelu programa svirati će Gustafi. Iz policijske postaje Sinj apeliraju na motocikliste da nose zaštitne kacige, da se pridržavaju prometnih znakova i propisa te da ne konzumiraju alkohol dok voze. Sinjska policija će kao i prethodnih godina uključiti veći broj službenika koji će nadzirati odvijanje prometa.

KINO DANAS

Večeras od 20.30 sati u sinjskom kinu prikazuje se američka znanstveno fantastična komedija "Neomogući Dave" u kojem glavnu ulogu igra Eddie Marphy.

SPORT

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" danas počinje Košarkaški turnir za dječake rođene 1995. i 1996. godine na vanjskom košarkaškom igralištu. Turnir se održava u organizaciji škole košarke "Alkar". Danas su na rasporedu utakmice za dječake 95-tog godišta. U 14 sati igra škola Košarke "Alkar" i škola "Dražen Petrović" iz Vodica, u 16 sati škola Split Croatia osiguranje i škola Dražen Petrović iz šibenika. Kako doznajemo od organizatora ukoliko bude vrlo vruće navedene utakmice će se igrati u sinjskoj spotskoj dvorani. Utakmica za treće mjesto igrati će se u 18, a za prvo u 20 sati na košarkaškom igralištu. U 21 sat i 30 minuta igrat će se i prva utakmca za dječake 96. godišta između škole Alkar i škole Cetina iz Trilja. Između svih utakmica kao i na poluvremenu predviđen je i nastup sinjskih mažoretkinja.

U Otoku danas počinje 17. Memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber". Turnir se organizira u spomen na četrnaest poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Otok. Pokrovitelji su Ministarstvo branitelja, županija Splitsko-dalmatinska, Općina Otok i Hrvatski nogometni savez. Na turniru će sudjelovati četiri ekipe: Hajduk 2, Junak, Hrvace i domaćin OSK. Sutra od 18 sati igraju OSK i Hajduk 2. U subotu u 18,00 sati igrat će Junak i Hrvace, a u nedjelja će se odigrati finalna utakmica. Svečano otvaranje turnira je u 17,30 sati.

Sutra, 9. kolovoza, će se na relaciji između Gospića i Sinja održati 10. jubilarni Alkarski kup, tradicionalno natjecanje golubova listonoša. Utrka počinje u 6 sati u Gospiću puštanjem 850 golubova. Najbrži golubovi u Sinj bi prema procjenama trebali stići za oko 7 sati i 30 minuta.

U Glavicama je počeo tradicionalni Memorijalni nogometni turnir "Mirko Perić" za mlađe uzraste. Na turniru će nastupiti 21 ekipa u 3 kategorije: mlađi i stariji pioniri te predtakmičari iz klubova: Hajduk, Omladinac, Junak, Orkan, čaporice, Vrlika, Glavice, Vis i Sv. Mihovil šibenik.