Srijeda, 8.08.2007.

UPRAVA VAD-a 292. SINJSKU ALKU OCIJENILA USPJEšNOM



Uprava Viteškog alkarskog društva ovogodišnju 292. Sinjsku alku ocijenila je uspješnom, iako je bilo nekih propusta uglavnom u protokolarnom dijelu, koji će se nastojati riješiti, kazao je predsjednik Društva Stipe Jukić. Također je istaknuo da je 292. Alka bila povijesna zbog dolaska sva tri predsjednika, Republike, Sabora i Vlade.

BLAGDAN VELIKE GOSPE

U svetištu čudotvorne Gospe Sinjske počela je i ispovijed kroz devetnicu, ispovjediti se može svakodnevno od 6 do 12 te od 17 do 20 sati.

Krunica i molitva devetnice je svakoga dana u 18 sati i 15 minuta, a sveta misa u 19,00 sati. Molitvu krunice i misu direktno iz svetišta prenosi HIT radio.

HUMANITARNA AKCIJA

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja UTIS organizira humanitarnu prodaju rekvizita koje im je donirala mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije. Prodaja će se održati na blagdan Velike Gospe, na Trgu kralja Tomislava. Prihod je namijenjen radu Udruge UTIS.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U Galeriji Galiotović danas će se otvoriti izložba slika Joze Andrića. Otvaranje je najavljeno za 21 sat.
Još uvijek se mogu pogledati izložbe sinjskih umjetnika:
U hotelu Alkar izložba slika Andrije Bareze.
U Muzeju Cetinske krajine radove je izložio Antun Vrlić «Staklo 1997-2007», U Vrličkoj ulici br. 6 postavljena je izložba slika sinjanke Nina Lovrić, u Palači Tripalo izložba radova Eda Kerekeš- Kraljević «Već viđeno», u ulici Kvartiri izložbu slika otvorila je Vesna Bader.

SPORT

NK Glavice obavještava sve koji imaju seniorski nastup za Glavice i stariji su od 35 godina, da mogu nastupiti u veteranskom susretu, koji se igra u nedjelju protiv veterana Hajduka. Zainteresirani se mogu javiti u prostorije kluba naredna dva dana, od 19 do 20 sati. Utakmica će se igrati u okviru turnira za mlađe uzraste, na kojem će nastupiti oko 500 dječaka. Turnir će se igrati od petka do nedjelje.

U nastavku pripremnih susreta, nogometaši Junaka odigrat će danas susret u Solinu protiv Solina s početkom u 18 sati.

Kompleti ulaznica za nogometnu sezonu 2007- 2008 nogometnog kluba Junak prodaju se po cijeni od 100 kuna u prostorijama kluba na gradskom stadionu.

Na turniru malog baluna koji se igra na košarkaškom igralištu u sklopu manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe» Labrovići- Glavice i Ozzy-dva Sinj igrali su 1:5, Domoizgradnja i Veterani Tekstilca 0:4, CB Cocolo i Do Finala Sinj 4:1 , a Vest Point i Uncuti iz Sinja 4:5
Utakmice danas počinju u 20 i 10 na košarkaškom igralištu

Klub slobodnog letenja Pegaz Hrvace i klub «Carpe diem» iz Hrvaca organiziraju festival ekstremnih sportova «Hrvace 2007», na kojem će biti brdski bicklizam, slobodno letenje, cannuinig. Festival se organizira u cilju promocije Cetinskoga kraja, a očekuje se nastup 20-tak biciklista, 50-tak letača iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

"CIKLOTURISTIčKI MBT MARATON"



Turistička zajednica grada Sinja i grada Vrlike poziva sve cikloturiste i bicikliste-rekreativce na 1. «Cikloturistički mbt maraton Zagora 2007». Start iz Vrlike u 16 h, za za obje skupine, a cilj je u Sinju oko 20 h. Dužina staze je 57 km.
RUTA: Vrlika - Civljane - Cetina - Ježević - Koljane - Dabar - Bitelić - Rumin - Obrovac Sinjski - Glavice - Sinj.
Po dolasku u Sinj za sudionike je pripremljen domjenak i dodjela nagrada, te zabavni program uz nastup folklornog društva.
Prijave i informacije na telefone: 021/826-352, 01/4846-748, 021/827-460 te na mail: mladar@gmail.com