Ponedjeljak, 8.08.2005.

290. SINJSKA ALKA

Slavodobitnik 290. alke je Mladen Vučković. Dugogodišnji san ostvario se s 7 osvojenih punata. U čast slavodobitnika sutra će biti i svečani vatromet, a prije toga njemu i momku uručit će se plakete i pokloni.

Kišno vrijeme pa i vjetar onemogućavali su alkare na kvalitetniju koncetraciju gadjanja alke.

Ovogodišnja alka protekla je u znaku lošeg vremenskog ugodjaja, ali ipak s sretnim završetkom. Momačko držanje dostojno pradjedova i čvrsta desnica i oko sokolovo alkara kopljanika krasilo je jubilarnu 290. alku kao i kvalitetno gadjanje vitezova.

Alaj čauš Ivan Zorica kao zapovjednik alkar kopljanika nakon 34 godine i 16 godina dužnosti alajčauša oprostio se od daljnjeg sudjelovanja u ulozi alkara kopljanika.

Oprostio se na početku treće trke kada je na poseban način riječima podnio prijavak vojvodi rekavši "Vojvodo, posljednji put ti kažem. Sve je spremno da otpočne treća trka 290.Sinjske Alke. Očekujem tvoju zapovid".

I ovogodišnju sinjsku alku pratio je veliki broj gostiju,uzvanika i dragih prijatelja. Visoke goste predstavljali su potpredsjednik Sabora Luka Bebić i izaslanik premijera Ive Sanadera, dr. Dragan Primorac.

Alci su nazočili i visoki vjerski dostajenstvenici koje predvodio nadbiskup splitsko-makarski monsinjor dr.Marin Barišić. župane hrvatske predvodio je Splitsko-dalmatinski Ante Sanader.

Mladen Vučković - slavodobitnik 290. Alke

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Večeras će s početkom u 21 sat započeti festival pjevača amatera "Mikrofon je Vaš". Glazbeno druženje je najavljeno na košarkaškom igralištu kod gradskog kina.

Ove srijede u alkarskim dvorima najavljen je koncert Matije Dedića. Započinje u 21 sat uz besplatan ulaz.
Usrijedu u 22 sata bit će koncert Dražena Zečića. Domaćini programa Sinjskog kulturnog ljeta pozivaju vas već u 22 sata na Trg Dr Franje Tudjmana.

četvrtak je rezerviran za klapu Sinj i goste. Odgodjeni koncert povodom kulturnog ljeta bit će u Alkarskim dvorima u 21 sat.

BLAGDAN čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

Tijekom jutra Gospi Sinjskoj hodočastili su vjernici iz Brnaza. Jučer su hodočastili vjernici iz Imotske krajine kao i hodočasnici iz Bosne i Rame.

Proteklog tjedna započela je i Devetnica čudotvornoj Gospi Sinjskoj. U 18,30 moli se krunica , a sveta misa će se služiti u 19 sati. Inače kroz Devetnicu propovijeda Fra Gabrijel Mioč, a Radio Sinj od ovog ponedjeljka na svojim valovima izravno prenosi krunicu.

SPORT

Nastavljen je malonogometni turnir Josip Jović Aržano 2005. Ovaj tjedan očekuju se završne utakmice, a za subotu najavljujemo i finale. Prije toga odigrat će se i revijalna utakmica izmedju Udruge Tigar i Imotskih sokolova.

VRIJEME

Pretežno sunčano s temperaturom zraka do 25 stupnjeva celzijevih. I dalje će puhati umjereni sjeverozapadni vjetar.