Ponedjeljak, 8.07.2019.

Sinjski ‘vukovi’ biciklom kroz 10 država

 
Da zanesenost biciklizmom i avanturom nema granica, po tko zna koji put, pokazali su dvojica sinjskih ‘vukova’ biciklista – Zoran Vidić i Vladimir Alebić Vla.

Naime, ova dvojica članova BK Vlaji Sinj svoju petu po redu turneju biciklom počeli su 18. lipnja 2019. godine te su prošli kroz 10 država, biciklirajući skoro nevjerojatnih 4000 km. Dakle, 20 dana vozeći svaki dan u prosjeku oko 200 km, MTB biciklima natovarenim teretom, po ekstremnim vrućinama ipak su stigli kući bez ikakvih zdravstvenih poteškoća.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Druženje članova ŠRD Cetina Sinj na Plani


Desetak članova Športsko-ribolovnog društva Cetina Sinj i njihovih gostiju prošloga vikenda družili su se uz Cetinu, na predjelu Plana, gdje su organizirali ribolov na šarana.

Svi ribiči su imali po nekoliko grizeva i tvrde kako ih je 90 posto realizirano.

Ovi športski ribiči i veliki ljubitelji prirode ribolov na šarana pripremali su nekoliko dana. Da bi imali dobar ulov, dva dana prije riibolova osigurali su dovoljno prehrane za šarana, na prostoru na kojem su planirali ribolov tijekom subote i nedjelje. Ribiči su uhvatili 10-ak šarana, koje su potom vratili u vodu, a nagrada za to djelo bio je amur, koji se uhvatio na udicu jednoga ribiča, kojeg su također vratili u Planu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počela Ljetna glazbena škola u Sinju, večeras koncert profesora

 
U Sinju je jutros počela Ljetna glazbena škola, koja će se održavati do 20. srpnja, u organizaciji Klastera Sinjska Alka.

Ljetnu glazbenu školu pohađa 95 učenika iz Cetinske krajine i cijele Hrvatske te inozemstva (Slovenije, Italije i Makedonije), kojima satove drže poznati profesori.

Nastava se održava u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na više lokacija u središtu grada, u Alkarskim dvorima, Galeriji Sikirica, Galeriji Galiotović i Domu mladih, a u večernjim satima organizirani su koncerti profesora i polaznika, koji će se održavati u Galeriji Sikirica i koji su otvoreni za javnost.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR