Srijeda, 8.07.2015.

Nema gašenja TZ-a grada SinjaPočetkom iduće godine na snagu bi trebao stupiti novi Zakon o turističkim zajednicama, prema kojem bi više od pola turističkih zajednica u Hrvatskoj izgubilo pravo na djelovanje te bi morale biti ugašene.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prosvjednicima s Bilog Briga stigao odgovor iz Ureda predsjednice

Organizatorima prosvjeda protiv postavljanja Stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Bili Brig stigao je odgovor iz Ureda predsjednice RH.
Podsjećamo kako je Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata prije 20-ak dana organizirala prosvjed na Bilom Brigu gdje su građani Sinja i okolice izrazili svoje nezadovoljstvo mjestom na kojem se gradi GP Bili Brig, naglašavajući da se to mjesto nalazi oko dva kilometra u hrvatskom teritoriju. Zaključci prosvjeda objedinjeni su u dopis upućen prema Saboru, ministarstvima, Uredu predsjednice i drugim institucijama.
Tako je 3. srpnja iz Ureda predsjednice stigao odgovor kojeg potpisuje predstojnik Ureda Domagoj Juričić, a u kojem stoji kako je predsjednica primila pismo vezano za izgradnju graničnog prijelaza na Bilom Brigu te da je od Ministarstva unutarnjih poslova zatraženo očitovanje o pitanju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

POZIV na edukativnu radionicu: MJERA 4 – Ulaganja u fizičku imovinu4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva
Operacije:
4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava
4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš
4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije

4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda
Operacije:
4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima
4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije

Edukativne radionice će se održati u petak, 10.07.2015. u Trilju u 9 sati i Hrvacama u 13 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR