Utorak, 8.07.2014.

Triljskim osnovnoškolcima besplatni udžbenici!?

Rebalansom Proračuna, koji je na dnevnom redu sjednice triljskog Gradskoga vijeća koja će se održati u četvrtak, 10. srpnja, trebao bi se osigurati novac za kupnju udžbenika svim osnovnoškolcima s područja grada Trilja. Procjenjuje se kako je za kupnju udžbenika u proračunu potrebno osigurati oko milijun kuna.

Inicijativu za nabavu besplatnih udžbenika za školsku godinu 2014/2015 podnio je gradonačelnik Ivan Šipić. Ukoliko vijećnici podrže inicijativu, više od 900 učenika dviju triljskih škola, OŠ ‘Trilj’ i OŠ ‘Stjepan Radić’ Tijarica, dobit će besplatne školske knjige, što će svakako razveseliti roditelje koji će u kućnim budžetima uštedjeti u prosjeku oko tisuću kuna po učeniku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Donacija hrvatačkih vijećnika poplavljenoj Slavoniji

Vijećnici općine Hrvace na svojoj 7. sjednici, koja je održana jučer, donijeli su jednoglasnu odluku o odricanju jedne vijećničke naknade u korist stanovnika poplavljenih područja u Slavoniji.
Vijećnička naknada iznosi 600 kuna po sjednici, što znači da će 13 hrvatačkih vijećnika donirati 7.800 kuna za poplavljena područja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR