Petak, 8.07.2011.

Auto-utrke na triljskom području

Ovog vikenda na širem triljskom području održat će se zanimljive i atraktivne auto utrke.

Auto klub 'Neven Pavić–Zvirko' Gornja Poljica organizira natjecanje za Regionalno Prvenstvo Hrvatske – regija jug u autoslalomu, pod nazivom 'Cetinski AutoSlalom Trilj - Liska 2011.', koje je upisano u kalendar natjecanja u disciplini A09. Natjecanje se održava sutra na trkalištu lokalnih cesta Bisko – Liska – Kotlenice, koja će biti zatvorena za sav promet od 7 do 19 sati. Početak natjecanja je u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Otvorena igraonica 'Happyland'

Na otvaranju prve dječje igraonice u Sinju Happyland, jučer poslijepodne okupio se neočekivano veliki broj mališana u pratnji svojih roditelja.
Happyland se nalazi na Junakovom igralištu, ispod sjeverne tribine, na površini od 100 kvadrata. Otvorila ga je Sinjanka Melita Sablić Romac, a osim nje u igraonici su zaposleni još odgojiteljica i animatorica.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

20. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 11. srpnja 2011. godine  (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 14,00 sati održat će se 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 19. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Izvješće o godišnjem obračunu Proračuna Grada Sinja za 2010. godinu,
4. Prijedlog Odluke o izboru osobe kojoj će se povjeriti obavljanje komunalne djelatnosti održavanje javnih površina u dijelu: ostali radovi održavanja javnih površina, na temelju ugovora,
IZVOR: GRAD SINJ
...

Večeras SP u pečenju uštipka

Za 1. Svjetsko prvenstvo u pečenju sinjskog uštipka, koje će se održati večeras na peškariji u Sinju, prijavljeno je 8 ekipa iz Sinja, Otoka, Vrlike i Maovica.
'Bilo je zainteresiranih s područja cijele Dalmacije, od Poljica do Šibenika. Nismo bili u mogućnosti primiti sve zainteresirane ekipe zbog prostora u kojem se prvenstvo održava. S obzirom da vlada veliki interes za ovaj događaj, već sada smo donijeli odluku kako ćemo iduće godine proširiti se i prvenstvo organizirati na Trgu dr. Franje Tuđmana', kazao je Željko Viculin, predsjednik Sinjskog pučkog kalazišta koje organizira prvenstvo.
Službeni početak večerašnje fešte je u 19 sati, izvlačenjem natjecateljskih brojeva. Uštipke će ocjenjivati šesteročlani žiri u kojem će biti povjesničar umjetnosti Zlatko Gall, predstavnik Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija, direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać, direktor sinjskog hotela Alkar Tomislav Klarić Kukuz te predstavnik Grada Sinja. Sudionici Svjetskog prvenstva u pečenju sinjskog uštipka dobit će zahvalnicu za sudjelovanje, a najbolja ekipa pehar i plaketu 'Najbolji uštipak Sinja 2011'.
Za posjetitelje je osigurano iće i piće a za dobru zabavu pobrinut će se svi sudionici, natjecatelji i gosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dječji festival u Trilju

Grad Trilj organizator je dječjeg festivala koji će se održati večeras u 20 sati u triljskoj kino dvorani.
Na festivalu će nastupiti 22 djece, dobi od 5 do 15 godina, koje je za nastup pripremio sinjski glazbenik Joško Delić Zurzi. Za najuspješnije izvođače pripremljene su nagrade. Pobjednika će birati publika, drugoplasiranog stručni žiri, a treća nagrada je nagrada za najbolji scenski nastup.
Ulaznice po cijeni od 15 kuna, koje su ujedno i glasački listić, mogu se kupiti u knjižari 'Galić' ili prije početka festivala na ulazu u kino dvoranu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Torcida poziva na darivanje krvi

Udruga navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

Akcija će se održati sutra, od 9 do 13 sati, na Dabru, na poligonu Braniteljske zadruge 'Patriot'. Torcida poziva sve zdrave osobe, od 18 do 65 godina života, da u što većem broju pristupe akciji.

Ovo je još jedna u nizu akcija UNH Torcida Cetinski kraj. Podsjećamo, Torcidaši drže rekord Gradskog društva Crvenog križa Sinj po broju darovanih doza krvi tijekom jedne akcije. Detalje o pronalasku lokacije na kojoj će se održati sutrašnja akcija možete pronaći na linku: http://www.bz-patriot.hr.

Povodom godišnjice UNH TORCIDA CETINSKI KRAJ bit će organizirana i prigodna fešta na koju su svi pozvani.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Moto party na Gazu

Moto klub 'Noćni jahači' iz Trilja organizira 9. moto party, koji će se održavati danas i sutra na triljskom predjelu Gaz.
Sudeći prema prošlogodišnjim iskustvima, organizatori ove godine očekuju dolazak oko tisuću motorista, te najavljuju dobru zabavu. Danas će u glazbenom dijelu programa nastupiti 'Osmi putnik', a sutra 'Rockheads' i 'Divlje jagode'.
Na programu su moto igre i defile triljskim ulicama koji će se održati sutra u 17 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PGP Trilj završili kriminalističko istraživanje nad   22-godišnjim državljaninom BiH. Kod njega je prethodni dan pronađeno i oduzeto 15 kg riječnih rakova. Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora i Protuzakonit ribolov slijedi podnošenje kaznene prijava, redovnim putem, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na svom važnijim cestama, osobito na autocestama: A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga i na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).
IZVOR: HAK
...