Četvrtak, 8.07.2010.

Tvrtka ALCA-ZAGREB prva će u sinjskoj Gospodarskoj zoni Kukuzovac početi s gradnjom poslovnog objekta

Tvrtka ALCA-ZAGREB prva će u sinjskoj Gospodarskoj zoni Kukuzovac početi s gradnjom poslovnog objekta. Svečano otvaranje radova bit će sutra, 9. srpnja, ujutro. Najavljuje se kako će izgradnjom dvaju poslovnih objekata u Zoni Alka Zagreb zaposliti 20–ak osoba.

Obavijest

Udruga Srma Sinj i Mreža udruga Grada Sinja organizatori su edukativne radionice naziva „Financiranje rada udruga i pisanje projekata“, na kojoj će govoriti edukator udruge Mi iz Splita Milan Bijelić.
Radionica će se održati danas , 8. srpnja, u sinjskoj vijećnici od 18 sati

Obavijest

U prostorijama sinjskog Crvenog križa sutra, 9. srpnja, i u subotu, 10. srpnja, održat će se dvije akcije darivanja krvi. Uz članove Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj akciji će sutra pristupiti Klub navijača Sinjski Maligani. 
U subotu, krv će dati članovi udruge navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Braniteljska zadruga Patriot.
Obje će se akcije održati od 9,00 do 13,00 sati.

9. Međunarodna smotra izvornog folklora

Sutra, 9. srpnja, i u subotu u centru Radača u Donjem Muću održat će se 9. Međunarodna smotra izvornog folklora. Na smotri će nastupiti i KUD Vrilo koji će se predstaviti izvedbom sinjskog kola

Turistička zajednica grada Trilja održala skupštinu

Turistička zajednica grada Trilja održala je svoju skupštinu, s temom usklađivanja s novim zakonom o turističkim zajednicama. Tim zakonom Ivan Šipić gradonačelnik Trilja postao je predsjednik skupštine i predsjednik vijeća turističke zajednice. Pored ovih formalno-pravnih pitanja razgovaralo se i raspravljalo o radu TZ te je usvojeno Izvješće o radu te program rada i financijski plan za 2010.

Sport

Nakon izvlačenja parova u subotu jedna se utakmica ipak posebno čekala. Ždrijeb je odlučio da višestruki osvajač malonogometnih turnira u Sinju, CB Ozzy, mora ići na CB Most -Trilj. Pred velikim brojem gledatelja na košarkaškom igralištu kod kina utakmica je ipak odlučena vrlo rano velemajstorskim potezima fantastičnog igrača Joška Žarkovića koji je do kraja utakmice utrpao 5 komada za ukupan rezultat 9:0 u korist Triljana i tako pokazao kako će njegova ekipa biti jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova.

Ostali rezultati drugoga dana:
Bili - Hazarderi 4:3 (penali, regularni dio 2:2)
Fantazija - Cmont 2:0
CB Most - CB Ozzy 9:0
Brnaze - Rio Sport 3:2
Torcida Otok - Nestali za 60 sekundi 7:4

Parovi za danas, 8.srpnja:
19:00 Bikijada Dicmo - Inter Steel
19:45 Apoteka - Udruga studenata Cetinskog kraja
20:30 Suhač Commerce - Mrkan
21:15 Mali Meksiko/Cocolo - Maggy i Baraćuša
22:00 Amsterdam - D

Obavijest

Ovog vikenda na Gazu u Trilju održava se tradicionalni 8. motoparty. Sutra će nastupa Giuliano u rock verziji i bend Trio iz Karlovca, a u subotu nastupaju Pas Maters iz Splita i Gustafi. U subotu u 17,00 sati održat će se defile ulicama Trilja. I ove godine triljski motoparty je humanitarnog karaktera.

Kino danas

Još samo danas u sinjskom kinu prikazivat će se animirani film “Shrek”. Početak je u  20,00 sati.

Stanje na cestama

Zbog radova, danas 08. srpnja, za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis od 18:00 do 18:30 i od 21:00 do 21:30. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK