Srijeda, 8.07.2009.

OBAVIJEST

Udruga Srma iz Sinja po prvi put organizira Kulturno ljeto za djecu i mlade Sinj 2009. pod nazivom ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Program će se odvijati u Galeriji Galiotović i sadrži:
-likovne radionice na temu ''Ljudi i krajolici''
-kreativne etno radionice izrade ukrasnih i uporabnih predmeta s etno motivima s narodnih nošnji Sinja i okolice ''Od zobnice do torbice''
-kazalište mladih ''Abeceda kazališta-sve-od teksta do predstave''

Ciljevi kulturnog ljeta za djecu i mlade su:
-prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece i mladih kroz kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih od 7 do 19 godina
-inkluzija i socijalizacija djece i mladih s teškoćama u razvoju
-popularizacija likovnog, dramskog i etno stvaralaštva djece i mladih.

Pokrovitelj Kulturnog ljeta za djecu i mlade je Grad Sinj.

Radionice su besplatne i namijenjene su učenicima sinjskih osnovnih i srednjih škola, te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Informacije i upisi na telefon: 661-661, te u uredu Udruge Srma u Galeriji Galiotović, III. Kat. radnim danom od 9-11 sati. Radionice započinju 14.7. i trajat će do kraja kolovoza.

"CAC SINJ 2009."Prijavnice za Izložbu pasa CAC HR-Sinj 2009. možete preuzeti ovdje.

DR. IVAN NASIć PODNIO OSTAVKU NA MJESTO RAVNATELJA DOMA ZDRAVLJA SINJ

Sinjska ispostava doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije ipak se neće zatvoriti potvrdio nam je dr. Miran Propadalo ravnatelj domova zdravlja splitsko-dalmatinske županije. Upitno je ipak, funkcioniranje stacionara i rodilišta. Ravnatelj je pojasnio kako su stacionar i rodilište djelatnosti koje su počele sa radom prije 20-tak godina kada je njihov rad bio opravdan, a danas je situacija promijenjena. Dr. Propadalo potvrdio nam je i kako je ostavku na mjesto voditelja sinjske ispostave zbog ovih razloga dao i dr. Ivan Nasić. Podsjetimo od 2007. do danas u sinjskom rodilištu zabilježen je 681 porod.
Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan istaknuo je kako će što prije stupiti u kontakt sa dr. Propadalom i dobro ispitati sve odnose Grada i Doma zdravlja, a s ciljem da se sinjskoj ispostavi vrati status kakav je bio prije.

GRADONAčELNIKA ZAGREBA MILAN BANDIć PRIMIO DELEGACIJU VAD-a

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jučer je primio delegaciju Viteškog alkarskog društva, koja mu je uručila poziv da bude gost na 294. Sinjskoj alci uz zamolbu za pomoć grada Zagreba u održavanju ovogodišnje Alke.

SINJANU MARKU GRčIćU NAGRADA FONDA MIROSLAV KRLEžA

Poznati hrvatski novinar i publicist sinjanin Marko Grčić dobitnik je nagrade Društva hrvatskih književnika za knjigu "Riječi,riječi,riječi". Nakladnik ovog izdanja je Hrvatsko društvo pisaca i "Jesenski turk". Nagrađena knjiga obuhvaća široki tematski raspon od lingvistike, književnosti, društvenog života, religije, povijesti pa sve do aktualnih političkih događanja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, u suradnji s klubovima dragovoljnih davatelja krvi, ovaj će mjesec organizirati četiri akcije darivanja krvi. U petak, 10. srpnja, akcija će se održati u Sinju, u prostorijama Društva, od 8 do 13 sati.

NATJECANJE U ORANJU I PROMOCIJA TRAKTORA I POLJOPRIVREDNIH PRIKLJUčAKA

Novoosnovana Udruga natjecatelja u oranju organizirala je natjecanje u oranju koje će se održati sutra, 9. srpnja u 9,00 sati u Sinjskom polju, na parceli u Muši. Na natjecanju će sudjelovati 17 orača iz cijele županije.

Na istom prijedjelu Sinjskog polja, do parcele gdje će se održavati natjecanje u oranju, Udruga mlijekara Dalmacije uz suradnju s tvrtkom "Euro makina" iz Splita organizira promociju traktora i poljoprivrednih priključaka.

OBAVIJEST

Adulticidna dezinsekcija komaraca na području grada Trilja obavljati će se sutra, 9. srpnja, s početkom u 2 sata ujutro. Dezinsekcija će se vršiti prizemnom ULV metodom sa vozila.

OBAVIJEST

Sinjska Nadcestarija provodi tehničke priprema za početak presvlačenja asfaltnim slojem prometnica u Cetinskom kraju. Početkom idućeg tjedna ove aktivnosti provodit će se na području: čitluka, Tarabnika(Tijarica), Strmendoca, Velića, Roža i Voštana. Ukupno će se utrošiti oko tisuću tona asfalta.

OBAVIJEST

U organizaciji KUD "Pleter" iz Dugopolja, u dugopoljskom Domu kulture sutra, 9. srpnja, s početkom u 21,00 sat održat će se predstava "Cinco i Marinko" autora Mate Matišića, a u izvedbi Danka Ljuštine i Vedrana Mlikote. Ulaz je slobodan.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američka tinejdžerska komedija "Tko kaže da si samo jednom mlad-Ponovno 17". Početak filma je u 20,30 sati,

IZBORNA SKUPšTINA NK JUNAK

U subotu, 11. srpnja, s početkom u 10 sati u Plavom salonu Gradskog stadiona održat će se izborna skupština NK Junak. Podsjetimo kako je dosadašnje vodstvo kluba nakon provedenih lokalnih izbora kolektivno podnijelo ostavku, pa će se na ovoj skupštini izabrati novo čelništvo sinjskog drugoligaša.

KRONIKA 92

Policijski službenici PP Sinj jučer su proveli kriminalističku obradu nad 32-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je tijekom veljače 2009. godine, u Splitu, od za sada nepoznate osobe, za iznos od 5 tisuća kuna kupio krivotvorenu svjedodžbu o završenoj srednjoj školi na kojoj je vidljiv pečat srednje škole s područja Bosne i Hercegovine. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave slijedi mu kaznena prijava redovnim putem.
IZVOR: PU SD