Utorak, 8.07.2008.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST

Policijski službenici PU SD su tijekom dana 07.07.2008. godine proveli kriminalističku obradu u koordinaciji sa USKOK-om i Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije u operativnoj akciji «TABAKERA», nad više osoba zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora iz čl.298. i nedozvoljena trgovina iz čl.297. KZ-a.

Tijekom kriminalističke obrade prikupljene su obavijesti prema kojima je pet osoba u posljednjih nekoliko godina na širem području PU SD i zapadnog dijela Federacije BiH organizirali više osoba zbog krijumčarenja cigareta i druge robe čiji promet je zabranjen ili ograničen u RH.

Navedene osobe su nabavljale velike količine cigareta na području Federacije BiH ...
IZVOR: PU SD...

OTVOREN GRADSKI BAZENJutros je otvoren Gradski bazen. Otvaranju su nazočili sinjski gradonačelnik dr. Ivan Nasić i njegovi suradnici, a okupilo se i 20-tak kupača. Kako doznajemo, cijena jednog sata korištenja usluga bazena iznositi će 10 kuna, a ostale cijene će biti iste kao i prošle godine. Danas je kupanje na bazenu besplatno za sve kupače.

U SINJU OSVANULI PLAKATI SA SLIKOM MIRKA NORCA I PORUKOM "PRODANO"

Jutros su u gradu osvanuli plakati sa slikom Mirka Norca na kojoj je pisalo "prodano". SDP je lijepljenje plakata nazvao očekivanim buntom, a HDZ-e iznenađen porukom koja mu nije jasna.

UPIS U SREDNJE šKOLE

U srednjim školama poznati su rezultati drugog upisnog kruga, a sutra su upisi. Učenici koji se u srednju školu ne upišu ni u drugom krugu, upisivat će se u jesenskom upisnom roku. Najkasnije do 22. kolovoza škole su dužne objaviti nepopunjena upisna mjesta. Prijave će se primati 25. kolovoza 2008. Objava rezultata bit će 26. kolovoza 2008., a upisi će se obavljati 27. i 28. kolovoza 2008.

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKU

Dva dana prije početka priprema alkara na Alkarskom trkalištu postavljanje palki je završeno, a danas poslijepodne postavit će se i pržina, doznajemo iz VAD-a. Prove počinju u četvrtak u 18 sati, a prije toga vojvoda Ivan čikara odlučit će koliko će kandidata za kopljanike izaći na trkalište.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."


FOTO:www.struga.org

Donešen je program "Dana Alke i Velike Gospe". Velik broj kulturnih, vjerskih, zabavnih i športskih događanja započinje sutra, 9. srpnja, nastupom KUD-a Ilinden iz Makedonije. Samo svečano otvaranje manifestacije bit će u četvrtak 17. srpnja, kada je organizirana i "Sinjska noć".

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u petak, 11. srpnja, organizira 11. akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sinju. Akcija će se održati u prostorijama Društva od 9,00 do 13,00 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da pristupe akciji kako bi se za potrebe KBC-a Split prikupio što veći broj doza krvi.

KINO DANAS

Večeras u 19 sati igra "Horton" animirani film sinhroniziran na hrvatski.