Petak, 8.07.2005.

DUG UMIROVLJENICIMA 13,8 MILIJARDI KUNA

Ukupan dug umirovljenicima prema izračunu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iznosi 11,5 milijardi kuna.Tome treba dodati i oko 2,3 milijardi kuna kamata rečeno je na Vladi nakon sastanka HDZ-a i HSU-a.

Pravo na obeštećenje ima 423.034 osobe, a dug će im se vratiti preko fonda umirovljenika, koji će se puniti novcem, a ne vrijednosnim papirima dionicama i nekretninama. Umirovljenici mogu dobiti novac na dva načina za dvije godine uz diskont od 50% ili cijeli iznos kroz osam godina.

AKCIJA TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Turistička zajednica Grada Sinja i ove je godine pokrenula akciju izbora najljepšeg balkona i okućnice na području grada. Prijave se primaju do 31.srpnja, u prostorijama Radio Sinja koji je, uz Turističku zajednicu i Grad Sinj, suorganizator akcije. Najljepšu okućnicu izabrat će posebno sastavljena komisija koja će obići sve prijavljene vlasnike balkona i okućnica. Vlasnike najljepšeg balkona i okućnice očekuju nagrade, koje će im se dodijeliti povodom Dana Grada Sinja.

IZLET U OMIš ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika za svoje članove 14. srpnja organizira jednodnevni izlet u Omiš i izletište Radmanove mlinice. Upisi se vrše u tajništvu Udruge do utorka 12.srpnja.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mjestimična kiša i grmljavinski pljuskovi. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30 stupnjeva.