Petak, 8.06.2012.

Sport

Iako je većina sportskih događanja iza nas, nekima je sezona u punom jeku, dok drugi broje svoje posljednje minute:

Petak, 9. lipnja
Nogomet:
Prvenstvo Brnaza, 3. kolo
18,00 h Klarići – Livadari
19,00 h Olcerovi dikani – Južna strana

Subota, 9. lipnja
Nogomet:
Prvenstvo Brnaza, 3. Kolo
18,00 h Do bure – Ispod strane
19,00 h Vukasovići – Garaža Šabići

UMN Sinj, polufinale:
Kamen Buljan Nino term - Š.D. Branitelj

IZVOR: WWW.FERARA.HR
...

Poziv za davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2012. godinu

Pozivaju se vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnik Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2012. godinu. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Pustolovna utrka 'Cetina Adventure'U organizaciji Kluba avanturističkih sportova 'Cetina Adventure, na području Cetinskog kraja sutra od 9 sati održat će se pustolovna utrka 'Cetina Adventure'. Utrka je duga oko 40 km, a sudjelovati će 15 timova sa po dva natjecatelja.

Start i cilj utrke je sinjska Pijaca, a prema riječima organizatora Bruna Pavića, bit utrke je da obojica iz tima dođu na cilj.

'Nemamo ultra i light kategoriju nego je sve jedna disciplina. Pripremili smo prekrasnu utrku oko Cetinske krajine. Ići će se preko Visoke, kroz Sutinu, na rijeku Cetinu, zatim će uslijediti veslanje i vožnja biciklom. Sama ruta utrke otkriva se noć prije utrke, odnosno večeras u 20 sati', naglasio je Pavić.

Za sve one koji se neće natjecati organizatori su pripremili sajam Adventure sportova, koji će se od 10 sati održavati u gradskom parku.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavlja se filmska tribina

Večeras se nastavlja filmska tribina 'Vizualna kultura za građane', koju je pokrenulo Kulturno umjetničko središte Sinj. U potkrovlju galerije Sikirica u 20 sati biti će prikazan film 'Prizori iz bračnog života' švedskog redatelja Ingmara Bergmana. Film je snimljen 1973. godine i danas se smatra jednim od najintrigantnijih i najuspješnijih klasika svjetske kinematografije. U glavnim ulogama nastupaju Liv Ullman i Erland Josephson, a radnja se temelji na polaganoj destrukciji braka i ljubavne veze između dvoje ljudi. Voditelj tribine je Rino Efendić. Kao i uvijek posjetitelje čekaju kroštule na njihovim sjedalicama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Rano jutros,u 3.45 sati, na području  Sinja, u casino je ušao muškarac i prijeteći zaposlenici otuđio novac. U tijeku su policijski izvidi i mjere traganja za počiniteljem.
IZVOR: PU SD