Srijeda, 8.06.2011.

Dan gimnazije Dinka Šimunovića

Danas, 8. lipnja, gimnazija Dinka Šimunovića Sinj obilježava Dan škole. Učenici gimnazije pripremili su prigodni kulturno-športski program. Između ostalog izvest će pjesnički recital i kviz o poznavanju naslovnika škole Dinka Šimunovića, odnosno poznavanju njegovog književnog opusa i života. Također, od danas do 14. lipnja održat će se dani otvorenih vrata gimnazije, na koje se pozivaju svi učenici osmih razreda osnovnih škola, kao i njihovi roditelji s područja Cetinskog kraja, kako bi se upoznali s programom gimnazije te uvjetima za upis u prvi razred gimnazije Dinka Šimunovića.
Gimnazija Dinka Šimunovića započela je s radom školske godine 1921., izrasla je iz tradicijskog klasičnog obrazovanja koje se u Sinju provodi na hrvatskom jeziku od davne 1854. u njenoj prethodnici - Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji utemeljenoj 1836. Ove školske godine gimnaziju pohađa 345 učenika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert u Galeriji Sikirica

Povodom druge godine od početka obnovljenog rada i djelovanja, Mješoviti zbor Grada Sinja i Dječji zbor 'Sinjski slavuji', danas će u Galeriji Sikirica izvesti prigodni program. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Čelinka vozi se dvosmjerno, brzina je ograničena na 60 km/h, do 13:00 zbog održavanja sustava naplate, korisnici neće moći plaćati cestarinu debitnim i kreditnim karticama na naplatnoj postaji Maslenica, kroz tunel Dubrave do 20:00, a kroz tunele Crna Brda i Sražina do 14:00 vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.

Zatvorena je državna cesta D1 između Gračaca i Knina, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac, i obratno ili autocestom A 1. (do 15. lipnja).
IZVOR: HAK
...