Utorak, 8.06.2010.

Novi direktor "Vodovoda i čistoće" je Mario Vukasović-Lončar

Novi direktor "Vodovoda i čistoće" je Mario Vukasović-Lončar, koji je na mandat od četiri godine imenovan na današnjoj skupštini Društva. Za predsjednika Skupštine Vodovoda i čistoće imenovan je Petar Maroš iz Trilja, a za potpredsjednika Ivica Romac iz Sinja. Imenovani su na mandat od godinu dana. Na skupštini “Vodovoda i čistoće” pokrenuta je inicijativa za izmjene i dopune društvenog ugovora poduzeća, kojim bi se regulirao izbor direktora Društva putem javnog natječaja. Prihvaćen je prijedlog ugovora o pravima i obvezama direktora "Vodovoda i čistoće" prema kojem bi plaća direktora Društva za oko 15 % bila manja nego je to slučaj bio dosada

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i članovi Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva danas su održali radni sastanak na kojem se razgovaralo o međusobnim odnosima Grada i VAD-a

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i članovi Upravnog odbora  Viteškog alkarskog društva danas su održali radni sastanak  na kojem se razgovaralo o međusobnim odnosima Grada i VAD-a. Predsjednik VAD-a Stipe Jukić kazao je da se razgovaralo o Glareiji Sikirica koja je smještena u Alkarskim dvorima.
Iznos najamnine za Galeriju Sikirica u Alkarskim dvorima od 4 eura po kvadratu za prvu godinu, bit će uračunat u cijenu radova izgradnje Dvora koje je financirao Grad. Od 1. lipnja iduće godine Grad bi trebao plaćati najamninu od 8 eura po kvadratu, no 4 eura će biti odbijena na ime izvedenih radova, a 4 eura Grad će uplatiti na račun VAD-a.
Dogovoreno je kako će Galerija u Alkarskim dvorima biti smještena do daljnjega, no ukoliko Grad pronađe novu lokaciju VAD neće imati ništa protiv njenog preseljenja.
Dogovoreno je i kako će Grad ponovno preuzeti upravljanje nad Hipodromom, koje je 2005. dodijeljeno VAD-u na upravljanje. VAD će koristiti samo prostor koji je potreban za Alkarsku ergelu

Pastuh iz Alkarske ergele nema arteritis konja

Pastuh iz Alkarske ergele, za kojega se redovitom pretragom utvrdilo da je seropozitivan, nema arteritis konja. Nalaz bakteriološke pretrage ejakulata je negativan. Kako bi se prvi nalaz potvrdio uzet je još jedan uzorak, a nalaz se očekuje za dva dana, kazao je voditelj uzgojnog programa Alkarske ergele dr. Stipe Šimindža.

Gradski bazen mogao bi vrlo brzo u funkciju

Koncesionar gradskog bazena tvrtka Tim Sport zatražila je od nadležnih službi uporabnu dozvolu kako bi se ovoga ljeta osim školjke bazena, u funkciju stavili i objekti uz bazen – istaknuo je gradonačelnik Ivica Glavan. Iz školjke se ispušta voda, a u tijeku je i sanacija svlačionica. Prema najavama gradonačelnika, bazen bi mogao biti uskoro otvoren. Neslužbeno smo doznali kako je najizgledniji datum otvaranja 20. lipnja.

Rasprava za izmjenu i dopunu Prostornog plana grada Sinja

Sutra, 9. lipnja, u 13 sati održati će se prvi  radni sastanak odnosno rasprava za izmjenu i dopunu Prostornog plana grada Sinja. Sastanak će se održati sa stručnim izrađivačem, svim relevantnim institucijama i predsjednicima mjesnih odbora u gradu. Cilj sastanka je da se omogući što brže ulaganje, razvoj, kako poslovnih tako i individualnih aktivnosti građana.

Novoizabranu Miss Hrvatske Katarinu Banić primio gradonačelnik Trilja Ivan Šipić

Novoizabranu Miss Hrvatske Katarinu Banić primio je jutros gradonačelnik Trilja Ivan Šipić koji joj je uručio prigodne poklone. Dio novčane nagrade, u dogovoru s gradonačelnikom, Katarina se odrekla za djevojčicu Valentinu Banić, za potrebe liječenje.

Obavijest

Počela je  akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“. Akcija se provodi u svim stanicama za tehnički pregled vozila, pa tako i u Sinju, besplatna je i trajat će do subote.

Obavijest

Danas, 8. lipnja, počinje duhovna priprava za vjernike  Košuta uoči blagdana Presvetog srca Isusova. U okviru obilježavanja "Dana Košuta" danas, 8. lipnja, u 20 sati ispred područne škole održati će se predstava “Pet puta”

“Kup grada Knina“

Športsko ribolovna udruga Krka iz Knina u subotu 12. svibnja organizira ribolovno natjecanju “Kup grada Knina“ u ribolovu na šarana. Svi zainteresirani s područja Sinja koje se žele prijaviti na ovo natjecanje trebaju se javiti u prodavaonicu Pastrva na Štaliji

Obavijest

Danas, 8. lipnja, će se nastaviti radovi na  na krpanju rupa na državnoj cesti D1. Radovi se odvijaju na dionici  Otišić  - Vrlika. Kako je informirao voditelj sinjske Nadcestarije Kostija Bulj, radovi na državnoj cesti trebaju završiti 15.l ipnja. Podsjećamo vozače, na dionicama gdje traju radovi  brzina vožnje ograničena je 30 kilometara na sat.

Nastavljaju se i radovi na dionici brze ceste Solin – Klis, koja će povremeno biti zatvarana za sav promet, i to od 13 do  do 13,30. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Vrijeme

Pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i sparno. Poslijepodne i navečer u kopnenim predjelima, unutrašnjosti Istre i Konavlima mjestimice je moguć jači razvoj oblaka i pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30°C.
IZVOR: