Ponedjeljak, 8.06.2009.

IVICA GLAVAN PREUZEO FUNKCIJU GRADONAčELNIKA

Nakon primopredaje vlasti, koja je održana u petak, novi sinjski gradonačelnik Ivica Glavan jutros je preuzeo svoju novu funkciju. Radni dan počeo je sastancima sa zaposlenicima gradske i državne uprave, kazao nam je gradonačelnik Glavan, te kako očekuje da mu pročelnici gradskih upravnih odjela i poduzeća u gradskom vlasništvu stave mandat na raspolaganje.

SINDIKAT VOZAčA TRAžI SASTANAK!

Unatoč činjenici da Uprava poduzeća ne odgovara na njihov zahtjev, Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza i prometnih radnika i danas je Upravi društva uputio zahtjev za održavanjem sastanka. Na sastanku kojeg traži Sindikat od Uprave traži se razgovor o ostvarivanju i zaštiti prava iz radnoga odnosa radnika.
Sindikat predlaže Dnevni red od 13. točaka. Uz ostalo, traži se stavljanje izvan snage nezakonito donesenog Pravilnika o radu, kojim su bitno smanjena prava radnika u odnosu na predhodni, povećanje osnovne plaće, obračun i isplata dodataka na plaću po osnovi rada noću, prekovremeno, nedjeljom i u dane državnih praznika, naknade troškova prijevoza na posao i s posla, dnevnica za službena putovanja u zemlji i inozemstvu. U novom zahtjevu, 9. po redu, predlaže se da se sastanak održi do 13. lipnja.

RAZVOJ KULTURNOG TURIZMA

Splitsko-dalmatinska županija prva je izradila Strategiju razvoja kulturnog turizma, koja je nedavno i predstavljena. Pročelnika Upravnog odjela za turizam Joško Stella kazao nam je kako su u navedenom dokumetu Sinj i Cetinska krajina vrlo zastupljeni zbog razvoja ruralnog i kulturnog turizma, zbog Gospe Sinjske i Alke, kao i drugih ekoloških i kulturnih lokaliteta.

BESPLATNI TEHNIčKI PREGLED VOZILA

U okviru preventivne akcije besplatnog tehničkog pregleda vozila, u stanici za tehnički pregled u Sinju pregledano je 30 vozila. Akcija je bila uspješnija nego proteklih godina, iako se očekivao veći broj sudionika, kazao nam je voditelj Perica Buljac. Akcija se provodila šest dana, u organizaciji Centra za vozila Hrvatske i Hrvatskog auto kluba.

SPORT

U finalu Kupa Hrvatske u ragbiju za igrače do 15 godina, Ragbi klub Sinj izgubio je u Zagrebu od istoimenog domaćina rezultatom 38 : 0.

Prvak malonogometne lige Sinj je ekipa Best Ozzy Blaškan koja je u završnici doigravanja na dvije pobjede bila bolja od Suhač commerce 1 : 2.

VRIJEME

Pretežno sunčano, poslijepodne uz povremenu naoblaku. Vjetar većinom slab. U 8 sati u Sinju je izmjereno 17 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura kretat će se do 29°C.