Četvrtak, 8.06.2006.

ODRžANA 30. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Danas, 8.6.2006. godine, s početkom u 13 održana je 30. sjednica Gradskog pogavarstva Grada Sinja. Raspravljalo se o 15 točaka dnevnog reda.

Prijedlog Odluke o postavljanju reklama, panoa, transparenata, plakata i drugih naprava na području Grada Sinja bit će upućen, nakon određenih preinaka, u drugo čitanje.

Usvojen je Prijedlog Plana urbanističkih mjera zaštite od elementranih nepogoda i ratnih opasnosti za Grad Sinj.
...

DONACIJA CENTRU JURAJ BONAćI

Sutra će tijekom dana područnu školu Juraj Bonaći u Sinju posjetiti predstavnici Galopskog kluba Mustang i Hvidre Split. Kao što su i najavljivali donirat će djeci klimu kojom bi se klimatizirao jedan razred te škole. Očekuje se i jednodevni izlet djece u Glavice na tamošnje Izletište Mustang gdje će se upriličiti terapijsko jahanje na konjima kao i prigodni ručak. Dodajmo kako su sredstva prikupljena od Medjunarodnih konjičkih utrka koje su održane u čast prvog Hrvatskog predsjednika dr.Franje Tudjmana.

SVEčANOST U žUPI TRILJ

U nedjelju u Trilju i tamošnjoj župi Svetog Mihovila obilježava se svečanost svete krizme za 70-tak slavljenika. Don Dražan Radman župni vikar kaže da se od prije dva tjedna kada se proslavljala svečanost svete pričesti vjerska dogadjanja u župi i crkvi Svetog Mihovila nastavljaju nedjeljnim slavljem. Dodaje kako su restorani i hoteli Triljskog područja već od prije rezervirani za poslijepodnevna obiteljska slavlja. Kada je ovakvo slavlje,svečanost svetog sakramenta krizme onda mladi čovjed, vjernik mora biti u središtu pozornosti, njegova i obiteljska duhovna obnova, ozbiljnost i radost, kaže Don Radman.

BOJEVO GADJANJE KOD VRLIKE

Sutra će postrojbe Hrvatske vojske 8 do 15 sati provoditi bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lako-topničkog oružja na vježbalištu Veliko Suho polje kod Vrlike, stoga zamoljavaju građane Cetinskog kraja da se u tom vremenu ne zalaze na spomenuto područje.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Hrvatska elektroprivreda sinjski pogon još sutra izvodi radove na elektropostrojenjima u Dicmu. U tim danima od 8-15 sati bez električne energije biti će potrošači u dicmanjskom naselju Kraj i to zapadni dio Klanca, Milun,Grubišić, Podrug, ćapeta, Brkić,Radanović i dio naselja kod škole Meritić, Catipović, Bralić i Zebić. Bude li vrijeme loše radovi se pomiču za naredni dana potvrdju iz HEP-a.
Za petak su najavljeni i radovi na elektropostrojenjima u gradu Vrlici, općini Kijevo i općini Civljane, tako će potrošači tih naselja bez isporuke električne energije biti od 10 do 14 sati.

PRISEGA NOVAKA U VOJARNI KULA

Svečana prisega vojnika ročnika drugoga naraštaja 2006 godine održati će s u subotu 10. lipnja s početkom u 10 sati u vojarni Kula. Najvljeni su gosti i uzvanic, a nasretniji će svakako biti roditelji i prijatelji novaka koji će subotnjom prisegom i službeno prisegnuti na vjernost Domovini.


SPORT

U okviru obilježavanja 30. godišnjice ženskog rukometnog kluba Sinj poslijepodne u 18 sati u Sinjskoj športskoj dvorani odigarat će se prijateljska rukometna utakmica u kojoj će se sastati rukometne Zvijezde Sinja, inače igračice koje igraju u prvoj Hrvatskoj ligi, a ponikle su iz žRK Sinj predvođene trenerom Antunom Pavloviće i rukometni klub Podravka Vegeta na čijoj klupi je Josip šojat izbornik ženske rukometne reprezentacije Hrvatske,
Ovo je prigoda da se na otvorenoj sceni na inpresivan način proslavi veliki jubilej 30 godina od osnutka žRK Sinj iz kojeg su ponikle velike rukometne zvijezde Hrvatske istaknula je trenerica Lilja Borozan.


Rezultati utakmica doigravanja za prvaka Prve malonogometne lige Sinj:
MNK Torcida -MNK Brnaze 5-4
Best Ozy Blaška-Cafe Bar Roda 4-3

U završnici doigravanja za prvaka lige sastat će se Best Ozy Blaškan i MNK Torcida Otok, a za treće mjesto igrat će se MNK Brnaze protiv Cafe Bar Roda .


VRIJEME

Jutro ovog četvrtak osvanulo pretežno sunčano uz sjeverni vjetar i temperaturu zraka od 14 stupnjeva celzijevih. U nastavku će zatopliti i do 22 stupnja. Bura u slabljenju.