Petak, 8.05.2015.

U Trilju otvoren 8. Međunarodni sajam ‘Agro Arca’U Trilju je danas otvoren osmi po redu Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji ‘AGRO ARCA 2015.’ koji se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva poduzetništva i obrta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Triljani darivali krv – prikupljene 54 doze

U restoranu ‘Dalmacija’ u Trilju danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj su prikupljene 54 doze.
Akciji koju su zajednički organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj pristupila su ukupno 64 davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 10 nije moglo dati krv.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Karakašica i Donji Suhač pripremaju se za proslavu blagdana svetog Leopolda

Vjernici Karakašice i Donjeg Suhača trodnevnicom se pripremaju za proslavu blagdana nebeskog zaštitnika župe i mjesta svetog Leopolda.
Mise trodnevnice započele su jučer, kada je svetu misu predvodio fra Božo Gulić. Danas u 18,30 sati svetu misu predvodit će fra Stipe Bešlić, a sutra fra Daniel Stipanović. Sva tri svećenika nekada su službovala u Karakašici.
Centralna proslava blagdana svetog Leopolda održat će se u nedjelju, 10. svibnja. Svečana procesija, nakon koje će se održati sveta misa, počet će u 10 sati. Svetu misu predvodit će fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Proslavi će nazočiti i gosti – franjevački bogoslovi i njihovi odgojitelji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U tijeku Likovna kolonija ‘Sinj 2015.’

U suradnji Grada Sinja i istarskh umjetnika u Sinju se održava Likovna kolonija Sinj 2015.
Istarski renomirani umjetnici uz domaće autore kreiraju skulpture i instalacije za vanjske javne površine i interijere čime će obogatiti kulturno-turistički sadržaj grada. Projekt je pokrenula Miranda Legović kao doprinos istarskih umjetnika gradu Sinju uoči velikog sinjskog jubileja 300-te godišnjice Alke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR