Subota, 8.05.2010.

“Da vaša radost bude potpuna“

Šesti nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži, pod geslom “Da vaša radost bude potpuna“ održat će se danas, 8. svibnja, i sutra  u Zadru. Iz Sinjske župe na ovom susretu sudjeluje 65 mladih sa svojim duhovnim voditeljem.

Obavijest

Danas, 8. svibnja, će se s početkom u 18 sati u Svetištu Gospe Sinjske održati mjesečni molitveni susret svih članova župnih zajednica. Susret je otvoren i svim drugim zainteresiranim župljanima

Obavijest

Sutra, 9. svibnja, je u okolnim crkvama Sinjske župe slavlje svete pričesti za 73 prvopričesnika koja počinje u 10 sati. Svete pričesti sutra su također i ostalim župama Cetinskog kraja.


Također sutra, 9. svibnja, na dan proslave Majčina dana u 9 sati za vrijeme dječje mise u svetištu bit će upriličena proslava Majčina dana. Prigodni recital s pjesmama “Molitva Gospi za obitelj“ izvest će članovi dječjeg zbora pod vodstvom fra. Jure Župića i s. Jelene Mijić.

«Dani otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu od 06.- 08.svibnja 2010. godine»

U okviru Programa «Dani otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu od 06.- 08.svibnja 2010. godine» Gradovi Sinj i Trilj, te Općine Dicmo, Otok i Hrvace u suradnji sa Klubom Sinjana u Zagrebu i ravnateljicom Instituta, ujedno i predsjednicom Kluba, dr.sc. Danicom Ramljak omogućili su učenicima osnovnih i srednjih škola sa svog područja odlazak u posjet ovoj najvećoj i najpoznatijoj hrvatskoj znanstvenoj ustanovi.
Na put je krenulo preko 200 učenika iz sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja cetinskog kraja

Održana 8. sjednica Općinskog vijeća Otoka

Sinoć je održana 8. sjednica Općinskog vijeća Otoka. Na sjednici se raspravljalo između ostalog o konačnom prijedlogu izmjena i dopuna prostornog plana općine Otok. Nakon duže rasprave većinom glasova ovaj prijedlog je prihvaćen.

Sport

Na sinjskom Hipodromu odgođen je najavljeni proljetni kross za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola Cetinskog kraja. Organizator će o terminu drugog održavanja pravovremeno izvjestiti sve učenike i škole.

Danas, 8. svibnja, poslijepodne s početkom u 15,30 sati na Hipodromu održava se međunarodna galopska priredba u organizaciji Hrvatskog galopskog saveza i Galopskog kluba “Piket” Glavice. Na programu je pet trka a glavna utrka je iza 18 sati na 2 tisuće metara.

Alkar danas, 8. svibnja, gostuje kod Belišća u 19 sati.

Junak je danas, 8. svibnja, domaćin Pomorcu iz Kostrene, a susret počinje u 17 sati,
Hrvace danas, 8. svibnja, dočekuju Uskoka, a početak je u 15,30.

Susret 4. HNL jug između OSK-a i Croatie je u 17 sati.

U derbiju 2. Hrvatske rukometen rukometne lige igraju Kamičak i Krilnik s početkom u 19 sati, a sat ranije u prvoj ligi igraju Trilj Pršut Voštane i Županja.

Stanje na cestama

Mokri su i skliski kolnici u Lici, Gorskom kotaru, Dalmaciji, Istri i Hrvatskom primorju, a samo vlažni mjestimice u Lici. Zbog jake kiše u Dalmaciji, na širem splitskom i šibenskom području, vozače upozoravamo na oprez, zbog ponegdje većih količina vode na kolniku.
Na dionicama gdje traju radovi očekujemo smetnje i zastoje, a vozače upozoravamo na poštivanje privremene prometne signalizacije.
Zbog radova na dionici autoceste A 1, između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, vozi se jednim trakom u smjeru Splita u dužini od 8 km, a u smjeru Zagreba u dužini od 21 km. Brzina je ograničena na 60 km/h.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK