Petak, 8.05.2009.

OBAVIJEST

Danas, 8. svibnja, će se svečano upriličiti dodjela diploma polaznicima osposobljavanja za uzgajatelje goveda, mljekara- sirara. Podjela će se provesti na Piketu, a okupljanje 40 tak- polaznika je u 13 sati kod prostora bivšeg disco cluba. Polaznici su osposobljavanje proveli u Pučkom otvorenom učilištu Sinj, a svečanoj dodjeli nazočit će i predstavnici županije, te jedinica lokalne samouprave koji su sufinancirali ovo osposobljavanje.

OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEčJIH VRTIćA

U organizaciji Dječjeg vrtića "Bili cvitak" i Zajednice športskih Udruga Sinj danas se na gradskom stadionu u Sinju održava Olimpijski festival dječjih vrtića. Na festivalu sudjeluju djeca iz svih vrtića sa područja Cetinskog kraja, a natječu se u 5 disciplina.

UPRAVA AUTOPRIJEVOZA JOš NIJE ODGOVORILA NA PRIJEDLOG SINDIKATA VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj uputio je 4. svibnja Upravi trgovačkog društva Autoprijevoz d.o.o Sinj prijedlog o terminu održavanja sastanka predstavnika sindikata i uprave društva, u vezi ostvarivanja prava radnika iz radnog odnosa. Sindikat je iznio prijedlog da se ovaj sastanak održi u vremenu od 04. do 08.svibnja 2009. god. U telefonskom razgovoru direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan kazao nam je da je zaprimljeni sindikalni dopis proslijedio vlasniku Prometa Makarska i da još nije dobio odgovor o vremenu i terminu održavanja ovog sastanka.

OBAVIJEST

U ponedjeljak, 11. svibnja, Grad Sinj dodijelit će tri stana u najam obiteljima i pojedincima lošijeg imovnog stanja, koje su nakon provedenog natječajnog postupka kao 5., 6. i 7. na Listi reda prvenstva za davanje stanova u najam. Potpisivanje Ugovora obavit će se u Gradskoj vijećnici, s početkom u 09 sati i 30 minuta, a podjela ključeva biti će u 10,00 sati na adresi Trg Gojka šuška br. 8.

"DAN EUROPE"

Sutra, 9. svibnja, će se u Sinju po prvi put obilježiti dan Europe. Cilj akcije je informiranje građana o različitim mitovima i legendama o Europskoj uniji, o procesu pridruživanja od kandidature do članstva, o financiranju iz europskih fondova i drugo. Akcija će se obilježiti podjelom letaka i informativnih publikacija o pridruživanju RH Europskoj uniji, a dijeliti će ih volonteri Udruge Srma koji su i organizatori akcije.

HODOčAšćE

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Sinj za sutra je organiziralo hodočašće hrvatskih katoličkih sestara Gospi sinjskoj. Cilj ovoga projekta je obilježiti međunarodni Dan medicinskih sestara, majčin dan i mjesec obitelji kroz duhovni rast medicinskih sestara, stručna predavanja te prikaz povijesnih i kulturnih znamenitosti Grada Sinja i Cetinskog kraja.

OBAVIJEST

U organizaciji Matice hrvatske ogranak Sinj večeras će se, s početkom u 19,30 sati, u dvorani Franjevačkog samostana održati tribna pod nazivom "Pokolj u Docu donjem i selima kod Sinja 1944.". Gost tribine je prof. Ivan Kozlica.

OBAVIJEST

Sutra, 9. svibnja, će se u organizaciji Crvenog križa Sinj na trgu dr.Franje Tuđmana provesti mjerenje šećera u krvi i tlaka, te pokazna vježba mladeži Crvenog križa Sinj.

OBAVIJEST

Zbog velikog interesa Otočke i ostale javnosti, u Otoku će se ponovno održati kazališna predstava u tri čina "Eee-kako je to lipo bilo". Predstavu organiziraju pučki glumci KUD-a "Kamešnica" Otok, a održat će se sutra, 9. svibnja, u općinskoj dvorani Otok s početkom u 20 sati. Dobrovoljni prilozi namijenjeni su za humanitarne svrhe. Program će voditi baba Manda.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje film "čudovišta protiv vanzemaljca". Film je sinhroniziran na hrvatski, a početak je u 18,45 sati.

SPORT

Pred nama je bogat športski vikend iz kojega izdvajamo:

4. Galopski memorijal dr.Franjo Tuđman koji se sutra, 9. svibnja, s početkom u 15 sati održava na sinjskom Hipodromu.

Junak sutra u 27. kolu 2. HNL dočekuje ekipu Međimurja.

Rukometaši Cetinke bi pobjedom na domaćem parketu protiv Dubrovnika i kolo prije kraja ostvarili plasman u prvu ligu.

U nedjelju, 10.svibnja, se u Gospodarskoj zoni Dicmo održava prva seoska bikijada braće Bralić. Početak je u 13 sati.