Četvrtak, 8.05.2008.

GRADONAčELNIK SINJA IVAN NASIć PRIMIO PREDSTAVNIKE RADNIKA DALMATINKE NOVE

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić jutros je primio predstavnike radnika Dalmatinke Nove, povjerenika Samostalnog sindikata TOKGE-a Ivu Delongu, zamjenika predsjednice Nezavisnog sindikata Ivicu Jadrijevića i predstavnika radnika Nevena Poljaka. Kako nam je kazao Delonga, gradonačelnik Nasić je saslušao radnike koji su mu iznijeli probleme u tvornici, te je kazao da će što prije zatražiti sastanak s vlasnicima tvornice i pokušati iznaći riješenje problema.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJANa 78. Sjednici Gradskog poglavarstva grada Sinja prihvaćen je Prijedlog ispravka Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja. Sinjsko poglavarstvo danas je raspravljalo i o Prijedlogu riješenja o razriješenju i izboru predsjednika i članova Povjerenstva za kreditiranje poduzetničkih projekata poduzetnika početnika, Prijedlogu Rješenja o razrješenju i izboru predsjednika i članova Socijalnog vijeća Grada Sinja. Poglavarstvo je prihvatilo Izvješće o realizaciji godišnjeg plana i programa rada Dječjeg vrtića Bili cvitak za 2006./2007. godinu s financijskim izviješćem, Prihvatilo je Izvješće o realizaciji programa rada i financiranja Gradske knjižnice Sinj za 2007. Prihvatilo je i informaciju o radu i financijsko izviješće Muzeja Cetinske krajine za 2007. Sinjsko poglavarstvo je na današnjoj sjednici prihvatilo prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Gradskoj knjižnici Sinj za potpisivanje ugovora o korištenju sredstava Ministarstva kulture za program Nabava knjižne i neknjižne građe u 2008. godini.

OBAVIJEST

Danas su nastavljeni radovi popravka kolnika na Državnoj cesti broj 1 koje obavljaju djelatnici sinjske Nadcestarije. Radovi će se danas odvijati na Jakinom gumnu i na Slanim stinama. Fizičku regulaciju prometa vršiti će djelatnici Nadcestarije iz koje mole vozače da na dionicama na kojima traju radovi prilagode brzinu vožnje i poštuju privremenu prometnu signalizaciju

TESTIRANJE UčENIKA OSMIH RAZREDA

Učenici svih osmih razreda u Hrvatskoj točno u 9,00 sati počeli su pisati testove vanjskog vrednovanja iz hrvatskog jezika i prvog stranog jezika. Rezultati ovih testova ne utječu na upise u srednje škole, no učenici će nakon njih imati uvid u svoje znanje, a pokazat će se i razina znanja učenika pojedinih škola. Ovi testovi su priprema za uvođenje male mature u osnovne škole.

PREDSTAVA "VEčERNJA šKOLA 4" ZA POMOć OBITELJI BABIć

Dramska Udruga Most iz Trilja priključila se akciji pomoći četveročlanoj obitelji Babić iz Novih sela, čije troje djece
su učenici Oš Trilj. U organizaciji ove Udruge u petak će se u triljskom kinu, s početkom u 20,00 sati izvesti predstava "Večernja škola 4", autorice Nade Lapić. Ulaznice za predstavu neće se prodavati, no posjetitelji će moći ostaviti priloge za pomoć obitelji Babić.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci Sinj organizira posjet Klubu žena u Omišu i svetištu Vepric pokraj Makarske. Pozivaju se volonterke Kluba, podržavatelji rada Kluba kao i žene liječene od raka dojke koje nisu članice kluba da se priključe ovom druženju i provedu vrijeme u razgovorima, savjetima i opuštanju. Prijevoz je besplatan, rezervacija mjesta je obvezna, a sve informacije mogu se dobiti na tel: 701-097 ili na mobitel 098/173-1949.
Polazak je u subotu u 8 sati od konja na trkalištu, a povratak oko 19 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18,30 sati prikazuje se "Asteriks na olimpijskim igrama".
U 20,15 sati na rasporedu je romantična komedija P.S VOLIM TE. Priča je to o mladoj ženi Holly, koja se udala za ljubav svog života, Gerryja koji oboljeva i umire. No, prije smrti Garry je napisao pisma koja će Holly pokazivati put, voditi je kroz silnu tugu, ali joj ponovno otkriti i sreću. Pisma od nje traže najneobičnije stvari, a na kraju svakog stoji, P.S. volim te.

SPORT

Jučer je odigran susret 3. HNL Jug u Hrvacama u kojem su nogometaši Hrvaca pobijedili USKOK iz Klisa 2:0. Oba pogodka za domaćine postigao jE Tedi Surać. Nakon ovoga kola Hrvace su i dalje na prvom mjestu ljestvice sa 64 boda, Junak ima 63 boda. U sljedećim susretima 31. kola koje se igra ovoga vikenda Junak na Gradskom stadionu dočekuje GOšK-a iz Dubrovnika, a Hrvace će gostovati kod Konavljanina.

Danas u 19,00 sati u Gradskoj vijećnici održat će se redovna skupština NK Tekstilac.

Nakon održanog Državnog prvenstva u mažoret plesu koje se u Sinju održavalo od 1. do 3. svibnja na kojem su i sinjske mažoretkinje postigle odličan uspjeh sutra, 9. svibnja, u 9 sati gradonačelnik dr. Ivan Nasić upriličit će primanje za mažorekinje.