Utorak, 8.05.2007.

USKORO POčINJE REKONSTRUKCIJA CESTE SINJ-OTOK

Natječaj za uređenje dugo očekivane rekonstrukcije županijske ceste Sinj-Otok kreće ovaj tjedan potvrdio nam je dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić. Prije početka asfaltiranja djelatnici HEP-a trebali bi izvršiti kabeliranje terena čime bi se poboljšala i elektroopskrba u ovom dijelu Cetinskoga kraja. Radovi na županijskoj cesti podijeliti će se na dva dijela, prvi dio je od sinjskog hipodroma do aerodroma u dužini od jednog kilometra, dok je dužina druge dionice tri kilometra od Troglava do mosta na Kerepu. Vrijednost radova je 2 milijuna kuna.

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE

Obilna kiša koja je prethodnih dana padala na Sinjskom području nije ugrozila ratarsku proizvodnju u našemu kraju. Kako doznajemo od mr. Ivane župić iz Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu pojedina depresivna područja u Sinjskom i Hrvatačkom polju su još uvijek pod vodom ali ne prijeti opasnost usjevima.
što se tiče povrtlarskih kultura mr. župić kaže kako bi poljoprivrednici u sljedeća dva dana trebali izvršiti zaštitu crvenog luka protiv plamenjače, vinove loze protiv peronospore te voćaka protiv krastavosti.

POBOLJšAN VODOSTAJ PERUčE I BUšKOG BLATA

Kišne oborine su poboljšale su vodostaj u akumulacijama Peruča i Buško Blato. U akumulaciji Peruča vodostaj je narastao za 17 cm pa je kvota 355,15 metara nad morem.
Hidroelektrana Peruča trenutno ne radi jer ostale elektrane na cetinskom slivu proizvode dovoljno električne energije pa se Peruča uključuje po potrebi.

NATJEčAJ

Upravno vijeće Dječjeg vrtića žabica Otok, raspisalo je natječaj za obavljanje poslova i radnih zadataka ravnatelja, za 20 % radnog vremena. Natječaj je otvoren do 15. svibnja. Danas su počeli i upisi djece u dječji vrtić u Otoku. Upisi se obavljaju do 18. svibnja, a upisuju se djeca od navršene tri godine života.

LOKALNI IZBORI

Kandidacijske liste za izbore za vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja Gradskom izbornom povjerenstvu trebaju se dostaviti do četvrtka, do 24,00 sata. članovi Povjerenstva do srijede će dežurati od 09,00 do 19,00 sati, a u četvrtak od 09,00 do 24,00 sata.
Dežurstva se obavljaju u prostorijama Gradske uprave Grada Sinja u sobi br. 43.

PREDAVANJE

Tvrtka Autoservis «Jajo» danas je organizirala predavanje za ravnatelje osnovnih škola sa područja Sinja kako bi ih upoznao sa programom i mogućnostima školovanja za zanimanja autoelektričar, automehaničar i autolimar.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od 09,00 do 12,00 bez napajanja električnom energijom su potrošači na području Trilja, Garduna, Vedrina, Strmendoca, i Vojnića - Sablići

Sutra će zbog istih radova bez struje od 8 do 12 sati biti Sičane te radne Zone u Sičanima , dok će 9 do 12 sati sa mreže biti iskopčani Suhač, Karakašica, Lučane, Hrvace, Satrić, Peruća, Zelovo, Potravlje i Maljkovo.

Sutra će se raditi i u Vrpolju, Velićima u Maroša te u čačvinskom naselju Dodizi tako da će i tamošnji potrošači bez napajanja električnom energijom biti od 8,30 do 14 sati i 30 minuta.

SPORT

Sutra se nastavlja 3. HN liga. Junak u 17 sati igra u Kaštel-Starom protiv Vala.