Ponedjeljak, 8.05.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA


U utorak 9. svibnja održat će se će 10. sjednica Gradskog vijeća.Grada Sinja. Predsjednik vijeća Miše Varenina je najavio 7 točaka dnevnog reda o kojima će raspravljati gradski vijećnici. Tako će izmedju ostalog biti riječi o Programu gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području grada Sinja, potom o programu održavanja iste za koju bi Grad Sinj u ovoj godini trebao izdvojiti više od 9 i pol milijuna kuna. Vjećnici bi trebali usvojiti i izvješća gradskih ustanova.poput Dječjeg vrtića BiliCvitak, Gradske knjižnice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj.


U SINJU 3162 NEZAPOSLENA OSOBA

Podaci Sinjskog zavoda za zapošljavanje za mjesec ožujak pokazaju kako je broj nezaposlenih na našem području 3162 od čega je 2050 žena. Ovi statistički podaci govore kako se radi o manjem padu nezaposlenosti u odnosu na prošlu godinu, no još uvijek ostaje alarmantan podatak o broju nezaposlenih žena koji čine čak 65 posto od ukupnog broja nezaposlenih.
Turistička sezona već je počela, a u toj djelatnosti, ističe šuste, zaposlenje uglavnom nalaze osobe koje su i proteklih godina radili kao turistički djelatnici. Interes nezaposlenih za sezonski rad je velik no ipak se neće svima moći udovoljiti
Zavod za zapošljavanje ove godine u tri obrazovne grupe educirao je veći broj osoba koje će se zapositi u turizmu.

UPISI U VRTIćE I JASLICE JOš DANAS I SUTRA

Dječji vrtić Bili cvitak još samo danas i sutra upisuje djecu u jaslice vrtić, za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Upisi se vrše u dječjem vrtiću Maslačak na štaliji od 8 do 14 sati. Pri upisu je poželjno da bude nazočno i dijete.
Prednost imaju djeca invalida Domovinskoga rata ako je drugi supružnik zaposlen, potom djeca oba uposlena roditelja i prema drugim kriterijima Pravilnika o upisu. Dodajmo kako je za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno obnoviti upis kod odgajatelja. Rezultati će biti istaknuti početkom lipnja na oglasnoj ploči u vrtiću Bili cvitak u Matasovoj ulici.

U Triljskom dječjem vrtiću upisi će potrajati do 13 svibnja, a upisati se može od 8 do 18 sati ističe za Radio Sinj travnateljica Ankica Lukić.

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE

U Cetinskom kraju uzgoj jagoda još uvijek nije na zavidnoj razini što se broja nasada tiče. Ipak, mnogobrojni su povrtlari koji ih uzgajaju za vlastite potrebe. Jagode su trenutno u fazi pune cvatnje odnosno formiranju plodova. Zbog velikih količina oborina protekloga tjedna na nasadima je primjećena pojava sive pljesni.

Usljed dugotrajnih oborina sa jabuka su isprana sredstva koja su je zaštićivala od bolesti krastavosti. Preporuka savjetodavaca je ponovno nanošenje sredstava protiv te bolesti. Koštičavo voće već sada je počelo pokazivati znakove MONILIJE koja intezivno napada voćke u ovoj fazi, a posebno treba obratiti pažnju na marelicu.

Idealno je vrijeme za tretiranje vinove loze protiv crne pjegavosti te preventivno protiv perenospore odnosno plemenjače.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Zbog neodgodivih radova na vodovodnoj mreži sutra, u utorak 9. svibnja, doći će do prekida u snabdjevanju vodom u vremenu od 9 do 12 sati za potrošače naselja Otok, Gala, Bajagić i Obrovac. Iz Vodovoda mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebitim količinama vode.

SPORT

3. HNL-Jug
Neretvanac-Junak 2:2

1. župnaijska nogometna liga:
Hrvace-OSK Aldi 4:0
Glavice-Croatia 2:2

2. Hrvatska rukometna liga:
Kamičak-Dubrovnik 30:25
Zadar-Cetinka 35:26

Atletika:
Polumaraton povodom sv. Duje u Splitu:
1. mjesto Ante Katić-AK Otok
U ženskom polumaratonu drugo mjesto osvojila je Jagoda Malbaša iz AK Sinj.

Ostale vijesti iz sporta Cetinskog kraja možete pogledati u emisiji "športski pogodak" sutra u 18,45 na TV Jadran.


VRIJEME

U nastavku dana biti će toplo i snčano vrijeme sa temperaturom zraka između 22 i 24 stupnja Celzijeva.