Petak, 8.04.2016.

S. J. Cvrlje i dalje predsjednik sinjskog SDP-a!


Stipe Jadrijević Cvrlje i dalje je predsjednik sinjskog SDP-a, a odluka kojom mu je izglasano nepovjerenje je poništena.
Jadrijević Cvrlje izvjestio nas je kako je Staturna komisija SDP Hrvatske na sjednici održanoj 18. ožujka 2016. godine, pod poslovnim brojem 05-174/8-16 donijela odluku o poništenju odluke o iskazivanju nepovjerenja njemu, a o kojoj se glasovao na 1. izvještajno-tematskoj konvenciji u Sinju.
Temelj odluke Statutarne komisije SDP-a Hrvatske, navodi Jadrijević Cvrlje, je nepoštivanje procedure i posebnih uvjeta koje je konvencija trebala primjeniti pri donošenju odluke o razrješenju predsjednika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: 56. Festival kazališnih amatera

Treću godinu zaredom Dramska udruga Most iz Trilja bit će domaćinom Festivala hrvatskih kazalištnih amatera, 56. po redu.
Festival se održava 9. travnja (subota) s početkom u 13 sati u Gradskoj kino dvorani u Trilju u suradnji sa Hrvatskim saborom kulture, na kojemu i ove godine sudjeluje Zajednica amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije s 4 predstave.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Han: Promocija knjige A.N.Tadić Šutre ‘Luč Hrvata’


U subotu (9. travnja) u OŠ Ivana Mažuranića na Hanu s početkom u 16 sati održat će se promocija knjige Ante Nadomira Tadića Šutre – Luč Hrvata.
Knjiga ‘Luč Hrvata’ sastoji se od dva dijela. Prvi dio sadrži dosad neobjavljene pjesme, a u drugom dijelu su izabrane pjesme iz prijašnjih knjiga.
Knjigu će predstaviti predsjednica MO Obrovac Sinjski – Han, Kristina Širović, a prigodne recitale, koje su pripremile profesorice Ana Tadić i Meri Milošević, čitat će učenici i učenice škole.
Organizatori ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na promociji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR