Utorak, 8.04.2014.

Sinjanin u utrci za EU parlamentHrvatske građane očekuje najduža izborna kampanja od neovisnosti Lijepe naše. Naime, 25. svibnja održat će se izbori za Europski parlament, a u utrci za 11 hrvatskih mjesta u EU parlamentu natjecat će se 275 kandidata na 25 lista. Među njima će se naći i jedan Sinjanin.
Na 10. mjestu liste koalicije HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS, koju predvodi Andrej Plenković nalazi se Sinjanin Ivan Sablić (HDZ). Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večer s Antunom Gustavom Matošem

U povodu stote obljetnice smrti jednog od najvećih hrvatskih književnika, Antuna Gustava Matoša (Tovarnik, 13. lipnja 1873. – Zagreb, 17. ožujka 1914.), Udruga Cjelovit život poziva Vas na književno-glazbenu

Večer s Antunom Gustavom Matošem

koja će se održati u srijedu, 9. travnja 2014. u 20 sati u Alkarskim dvorima.

U najkraćim crtama, program će uključivati:
1. Predavanje prof. dr. sc. Ivana Boškovića
2. Recitale Matoševih tekstova i pjesama (recitatori: prof. T. Kovač-Lovrić, prof. J. Dukić, prof. M. Duvnjak, S. Jadrijević, prof. M. Marić, I. Poljak)
3. Glazbene brojeve kojima će recitali biti isprepleteni (Klapa Sinj, Klapa Hrvace, Dinko Šarić, Mario Đidara, prof. Jelena Pavić, prof. Barbara Mikulić, učenici OGŠ Jakova Gotovca: Ana Čikara, Branimir Župić, Marta Vuković)

Pozivamo vas da nam se pridružite i zaronite s nama u dubinu Matoševe misli i ljepotu Matoševa izražaja.

Mir i dobro,
za Udrugu Cjelovit život
Mislav Cvitković, mag. phys.

Veliko međunarodno priznanje sinjskom opernom prvaku!Sinjski operni bas prof. Božo Župić osvojio je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju opernih pjevača ‘Bruna Špiler’. Natjecanje je održano u Herceg Novom uz sudjelovanje opernih solista iz niza europskih zemalja – Španjolske, Italije, Litve, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije… 
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Besplatna provjera tehničke ispravnosti motocikala i mopeda za sve građane

Centar za vozila Hrvatske u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim Autoklubom i Stanicama za tehničke preglede vozila, ove godine po prvi puta organizira besplatnu provjeru tehničke ispravnosti motocikala i mopeda za sve građane. Akcija kojom se želi ukazati na važnost  tehničke ispravnosti motocikala i mopeda provodit će se u razdoblju od 14. do 19. travnja 2014. godine u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.

Svi vozači motocikala i mopeda koji se odazovu pozivu moći će provjeriti tehničku ispravnost osnovnih sklopova vozila za sigurnost prometa na cestama - poput guma, kočnog sustava, okvira, ovjesa te razinu buke ispušnih sustava, dok će kod mopeda dodatno biti ispitana i najveća brzina. Uz navedeno, savjesni vozači dobit će savjetodavnu pomoć za uklanjanje eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Pozivamo sve vozače i vlasnike motocikala i mopeda da iskoriste ovakvu priliku te se odazovu akciji, zbog edukativnog karaktera same akcije, ali ponajprije zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.
IZVOR: WWW.CZV.HR