Petak, 8.04.2011.

Svečanost u Udruzi 4 +

Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja 4+, organizirala je domjenak povodom svečanog otvorenja i blagoslova prostorija, koje su u prosincu prošle godine članovi Udruge dobili na korištenje od Grada Sinja.
Svečanost će se održati sutra u 10 sati, u prostorijama Udruge, na adresi Luka 7.
Na svečanost su pozvani članovi Udruge kao i oni koji podupiru njen rad.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kazalištarci zahvaljuju

Predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin uputio je javnu zahvalu svim sponzorima i donatorima koji su pripomogli da 2. županijska smotra dramskih amatera, koja je održana protekloga vikenda u Sinju, proteče onako kako su naši kazalištarci željeli i zamislili.
Ujedno se zahvaljuje svim kazališnim udrugama na sudjelovanju, a posebne čestitke upućuje pobjedničkoj predstavi 'Prodana djevojka' K.U.U.'Mosor' iz Gata, sa željom da našu Županiju dostojno prezentiraju i na državnoj smotri na Hvaru.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Popis osoba za zapošljavanje u Programu javnih radova

Grad Sinj je objavio popis osoba za zapošljavanje u Programu javnih radova u 2011. godini.
Popis možete preuzeti ovdje.

Obilježen početak provođenja Projekta «The Snapshot of Mediterranean Hinterlands Richness» - MEDPATHSU sklopu obilježavanja početka provođenja Projekta «The Snapshot of Mediterranean Hinterlands Richness» - MEDPATHS, na sastanku projektnih partnera, u prostoru vijećnice Splitsko-dalmatinske županije dana 07. travnja 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja prof. Ivica Glavan održao je prezentaciju o gospodarskim i kulturnim potencijalima i projektima Grada Sinja.
IZVOR: GRAD SINJ
...

Izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja održat će se 29. svibnja 2011. godine

Dana 30. ožujka 2011. godine gradonačelnik Grada Sinja donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja. Izbori će se održati dana 29. svibnja 2011. godine.

Zaručnički tečaj

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske večeras, u 19 sati počinje trodnevni zaručnički tečaj. Teme predavanja su: Sakrament ženidbe (fra Bože Vuleta, gvardijan), Moralno-duhovni vid ženidbe (dr. fra Ante Čovo), Crkveno pravo o ženidbi i braku (dr. don Josip Delić), Psihološki vid braka i obitelji (dr. Miljenka Dedić, spec. psihijatar), Medicinski vid braka (dr. Ivan Nasić, spec. ginekologije i porodništva), Dostojanstvo slavlja i praktična pitanja (fra Nikica Ajdučić, župnik).
Tečaj je namijenjen zaručnicima koji se namjeravaju vjenčati do kraja lipnja ove godine, a prijavljen je 31 par s područja Cetinskog dekanata.
Sljedeći tječaj održat će se u mjesecu lipnju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogati športski vikend, iz kojeg izdvajamo:

Subota, 09.travnja 2011.
KOŠARKA
5. kolo A1 košarkaške lige za prvaka: 20,00h KK Zabok - KK Alkar

NOGOMET
22.kolo 2.HNL: 16,00 Junak - Mosor
25.kolo 3.HNL jug: 16,00 Dinara - Hrvace

RUKOMET
2. HRL – jug (rukometaši): 18,00 Opuzen-Kamičak
18,00 Trilj Pršut Voštane-Metković 1963

RAGBI
1.HRL 9.kolo: 14,00 Vilani Rijeka-Sinj
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

U sinjskom kinu do subote, s početkom u 20 sati i 15 minuta, prikazuje se film 'Kraljev govor'. Riječ je o filmu koji je dobio četiri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, najbolju mušku ulogu i najbolji scenarij.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini se cesta vozi bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog radova na čvoru Jastrebarsko (izlazni krak iz smjera Karlovca te ulazni krak iz Jastrebarskog u smjeru Zagreba) vozila će se propuštati naizmjence, a u nedjelju (10. travnja) bit će zatvoren izlaz iz smjera Karlovca za Jastrebarsko i ulaz iz Jastrebarskog u smjeru Zagreba.

Za sav promet zatvorena je državna cesta između Grabovca i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Na autocesti A1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika.
IZVOR: HAK
...