Četvrtak, 8.04.2010.

Svečanost na Gospodarskoj zoni Čaporice

Danas, 8. travnja, će se upriličiti i prvo službeno otvaranje jednog od izgrađenih objekata na Gospodarskoj zoni Čaporice. Svečanost otvaranja tvrtke ABT SOL koja se bavi distribucijom industrijske soli bit će u 16 sati na zoni.

Isplata mirovina za ožujak počinje sutra 9. travnja

Isplata mirovina za ožujak počinje sutra 9. travnja, a prvo će ih primiti korisnici računa u poslovnim bankama, priopćeno je iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj najavilo je 8. ovogodišnju akciju darivanja krvi.  Akcija će biti u sutra, 9. travnja, u prostorijama Društva u Sinju, od 9,00 do 13,00 sati.

Oabvijest za umirovljenike

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira jednodnevni izlet u Benkovac na mjesečni sajam. Izlet će se realizirati 10. travnja. Sve informacije i prijave mogu se dobiti u tajništvu Udruge na broj 821-262.

Uskršnji koncert

Dana 09. travnja 2010. godine u Galeriji Sikirica sa početkom u 20:00 sati naša sugrađanka gospođica Marija Župić, dip. klarinetistica koja živi i radi u Zagrebu, uz potporu Ministarstva kulture RH poklanja svom gradu Uskršnji koncert.
Kao korepetitor predstavit će nam se pijanistica Andrea Feitl.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras u 19,30 sati prikazivat će se film  Oskarovac „Nebesa“ animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik.

Stanje na cestama

Nakon uklonjenog teretnog vozila, promet je normaliziran na dionici cesti D 1, Ličkoj magistrali, između Vrlike i Sinja, kod skretanja za Otišić.
U Žrnovnici, kod Splita, zbog odrona, promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila uz prometnu signalizaciju.
S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK