Srijeda, 8.04.2009.

PRIJEDLOG VIJEćNIKA SDP-HSU ZA SAZIVANJE IZVANREDNE SJEDNICE GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Klub vijećnika SDP-HSU jučer podnio je prijedlog predsjedniku sinjskog Gradskog vijeća Milošu Baliću za sazivanje izvaredne sjednice Gradskog Vijeća Grada Sinja. U svom obrazloženju koje je uime kluba potpisao predsjednik Miše Varenina između ostalog navodi se: Nadzorni odbor trgovačkog društva Gospodarska zona Kukuzovac d.o.o. Sinj, na svojoj posljednjoj sjednici, odbio je prihvaćanje izvješća o radu Gospodarske zone Kukuzovac d.o.o. Sinj za 2008. godinu, sa obrazloženjem da isto treba doraditi i nadopuniti. Navedeno izvješće bilo je predmetom rasprave Gradskog poglavarstva i Gradskog vijeća Grada Sinja, te je isto i usvojeno, a da prethodno o istom nije raspravljano na nadzornom odboru i skupštini Društva. Prijedlog o sazivanju sjednice u cijelosti donosimo u dnevniku Hit radija u 16 sati.

Po ovom pitanju kontaktirali smo predsjednika Gradskog vijeća Miloša Balića koji nam je kazao da je primio preko stručnih službi grada ovaj zahtjev. Balić nam je kazao kako će se zahtjev za sazivanjem izvaredne sjednice GV s dužnom pažnjom razmotriti i izvršti konzultacije s predstavnicima trgovačkog društva GZK i nakon toga u pisanom obliku odgovoriti podnositeljima zahtjeva hoće li se udovoljiti njihovom zahtjevu ili neće za sazivanjem izvaredne sjednice GV.

SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA OPćINE HRVACE

Jučer, 7. travnja, održana je sjednica općinskog poglavarstva Hrvaca, na kojoj se raspravljalo između ostalog o provedenom proračunu za 2008. godinu,koji je kako nam je kazao načelnik Dinko Bošnjak realiziran u 92 posto, jer od planiranih 14.000.000,00 kuna realizirano je 12.745.000,00 kuna. Istu tematiku, uz ostala pitanja, imat će hrvatački vijećnici na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u ovom sazivu koja će se održati danas u 13 sati.

OBAVIJEST

Sutra 9. travnja u 09,00 sati, u prostorijama Crvenog križa počet će podjela poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb u Sinju. Dodajmo kako će se uskrnice i poklon paketi moći preuzeti do petka do 12,00 sati, a sva sredstva osigurao je Grad Sinj iz svog Proračuna.

OBAVIJEST

Poljoprivrednici s područja Općine Otok, koji su prijavili štetu od tuče 2007. godine, novac od odštete mogu predići od danas u prostorijama Općine. Naknada za ublažavanje štete na području Općine Otok iznosi oko 100.000,00 kuna.

SPORT

Večeras u 19 sati u Sinju se igra susret 7. kola nastavka košarkaške lige skupina za ostanak između Alkara i Borika.

Uvertira u 24. kolo 3. HNL jug koje se igra sutra, 9. travnja, je danas u Hrvacama. Od 16 sati sastaju se Hrvace i Val.

U 16,30 sati u odgođenim susretima 4. HNL-jug u Glavicama igraju Glavice i Uranija, a u Otoku Osk i Gusar iz Komina

Sutra, 9. travnja, je na rasporedu 22. kolo 2. HNL. Junak je gost Slavonca u Starim Perkovcima.

PAPINSKI NUNCIJ U SINJSKOM SVETIšTU

Papinski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Mario Roberto Casari posjetit će svetište Gospe Sinjske, na Veliki četvrtak 9. travnja i predvoditi Misu večere Gospodnje, u 19 sati.
IZVOR: SVETIšTE GOSPE SINJSKE

VELIKI TJEDAN - MUKE, SMRTI I USKRSNUćAVELIKI čETVRTAK (9. travnja)
(Spomen Isusove Posljednje večere)
07.00-jutarnja molitva iz časoslova
19.00-misa Večere Gospodnje
-pjevanje "Gospina plača"
22.00- "Getsemanska ura" - molitva
VELIKI PETAK (10. travnja)
(Spomen Isusove muke i smrti - zapovjedni post i nemrs)
07.00-jutarnja molitva iz časoslova
19.00-obredi Velikog petka
-procesija kroz grad s Presvetim Sakramentom
VELIKA SUBOTA (11. travnja)
(Dan tišine i bdijenja)
07.00-jutarnja molitva iz časoslova
20.00-uskrsno bdijenje
-blagoslov uskrsnih jela
USKRSNUćE GOSPODINOVO (12. travnja)
-sv. mise: 6.30; 7; 8; 9; 10; 11.30 i 19 sati
-blagoslov uskrsnih jela poslije svake mise
USKRSNI PONEDJELJAK (13. travnja)
-Svetište: sv. mise u 7, 8, 9, 10 i 19 sati;
-Okolne crkve: sv. mise po nedjeljnom rasporedu!

** VELIKI TJEDAN U OKOLNIM CRKVAMA **
VELIKI čETVRTAK I VELIKI PETAK - Brnaze, Glavice i čitluk/Jasensko u 18 sati, Lučane u 17.00 sati, a Karakašica/Suhač u 18.30 sati.
VELIKA SUBOTA - u svim crkvama u 20 sati.
IZVOR: SVETIšTE GOSPE SINJSKE

KRONIKA 92

PP SINJ, 07.04.2009.g., policijski službenici su proveli kriminalističku obradu nad četrdesetšestogodišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje da je u periodu od 03./06.04.2009.g., iz ograđenog skladišnog prostora poduzeća na sinjskom području, otuđio veću količinu električnog alata, aluminija i drugih predmeta. Protiv navedenog slijedi odgovarajuća KP.
IZVOR: PU SD

Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac- SinjGradsko poglavarstvo Grada Sinja objavilo je dana 03. travnja 2009.g. Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj ukupne površine 281.470 m2 podijeljene u 12 prostornih cjelina, odnosno 84 parcele.
Smještaj i prikaz prostora budućih građevinskih parcela - samostalnih zemljišnih čestica prikazan je na Karti korištenja i namjeni površina koja je dana na uvid natjecateljima u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja i u upravi Gospodarske zone Kukuzovac d.o.o. Sinj.
Natječajna dokumentacija se otkupljuje i preuzima u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja.
Rok za podnošenje ponuda po natječaju je 30 dana od dana objave.