Utorak, 8.04.2008.

ISPITNO ROčIšTE U SLUčAJU STEčAJNOG POSTUPKA "DALMATINKE NOVE": DUGOVI TVRTKE "DALMATINKA NOVA" 96.500.000,00 KUNANa Trgovačkom Sudu u Splitu danas nije u potpunosti održano prvo ispitno ročište u slučaju stečajnog postupka u tvrtci "Dalmatinka Nova". Ročište se nije moglo održati jer još uvijek nije stigla odluka Vrhovnog trgovačkog suda u Zagrebu kojemu se žalio odvjetnik vlasnika tvornice "Dalmatinka Nova" Tomislav Krka na prvostupanjsku odluku o otvaranju stečajnog postupka koju je donio Sud u Splitu.
Ipak, sudac Ivan Basić ustvrdio je temeljem dokumentacije stečajne upraviteljice Natalije Mladineo da postoje dva isplatna reda. Prvi red sačinjavaju vjerovnici njih 384 koje zastupa odvjetnik Zoran Vujanović te drugi isplatni red u kojem su 44 potraživanja uglavnom tvrtki. Radnici potražuju 7 milijuna i 700 tisuća kuna, a tvrtke 88 milijuna i 800 tisuća što sveukupno iznosi 96 milijuna i 500 tisuća kuna. Nakon iznesenih podataka stranke su se usuglasile da se ispitno ročište ne može održati te je novo zakazano za 28. travnja, a prvo izvještajno bi trebalo biti 6. svibnja.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Kako je jučer i najavljeno na tiskovnoj konferenciji Miše Varenina predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja sazvao je za sutra, 9. travnja, u podne nastavak 26. sjednice koja je podsjetimo prekinuta 19.ožujka. Na dnevnom redu je 10 točaka. Između ostalog vijećnici će raspravljati o: Prijedlogu Programa javnih potreba u športu i kulturi za 2008. godinu, Prijedlogu Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture grada, Prijedlogu Programa održavanja komunalne infrastrukture kao i prijedlogu odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj.

USKORO NOVE TRIBINE NA ALKARSKOM TRKALIšTU

Nakon što je vodstvo Viteškog alkarskog društva ocijenilo kako su dosadašnje tribine na alkarskom trkalištu neuvjetne i statički upitne krenulo se sa projektom izgradnje novih tribina. VAD je naime već naručilo projekt izgradnje novih tribina za trkalište u njemačkoj tvrci Lajer iz študgarda. Kako nas je izvijestio tajnik društva Ante Delić projekt uključuje 6000 sjedaćih mjesta za gledatelje, a novi projekti idu za vojvodinu i svečanu ložu, s tim da će vojvodina loža po dimenzijama ostati ista, a svečana loža će se skratiti -kako je propisano statutom - ističe Delić.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa u petak, 11. travnja, organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se upriličiti u njihovim prostorijama od 9 do 13 sati. Pozvali su sve dragovoljne darivatelje krvi i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj humanoj akciji.

OBAVIJEST

Nakon radova izgradnje kanalizacijskog sustava od jučer je za sav promet otvorena Ulica Braće Radić, iznad sinjskog bazena. Vozači se mole da obrate pozornost na novopostavljenu prometnu signalizaciju. Ulica je jednosmjerna, te se njom vozi iz ulice Ante Starčevića prema ulici Put Odrine i dalje prema ulici A.K. Matasa, koja je također jednosmjerna.

OBAVIJEST

U svim osnovnim školama na području grada Sinja 1. travnja počeli su predupisi školskih obveznika u prvi razred školske godine 2008/09. U osnovnoj školi Marka Marulića upisi se vrše svkim radnim danom u tajništvu škole od 8 do 12 sati, u školi Ivana Lovrića od 8-13, a u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića od 8 do 14 sati. Prilikom predupisa određuje se nadnevak testiranja svakog djeteta pojedinačno. Osim djece koja su 1. travnja navršila 6. godina života, u prvi razred se mogu upisati i djeca koja do tog datuma nisu navršila 6 godina, ako na zahtjev roditelja ili staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu a isto odobri ured državne uprave. Upisi u prve razrede osnovne škole traju do 15. travnja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još večeras u 19,45 sati igra američka romantična komedija "Zauvijek djeveruša, nikada nevjesta", za koji je scenarij napisala Aline Brosh McKenna. Redateljica jr Anne Fletcher, a glavna glumica Katherine Heigl.

SPORT

Danas su na rasporedu susreti 23. kola 3. HNL - Jug. Hrvace na svom terenu dočekuju GOšK Adria Chem iz Kaštel Gomilice, a Junak igra u gostima kod Konavljanina.