Subota, 8.04.2006.

ZAVRšEN SAJAM PRšUTA U SINJU


Danas je drugi dan Nacionalnog sajma pršuta koji se održava u sinjskom hotelu Alkar. Ovaj sajam okupio je mnogobrojne proizvođače pršuta sa područja cijele Dalmacije, a okupio je mnogobrojne proizvođače pršuta sa područja cijele Dalmacije, a sve u cilju okupljanja i povezivanja svih relevantnih proizvođača pršuta te uspostavljanje još jednog tradicionalnog hrvatskoga branda-Dalmatinskoga pršuta.

Danas je i poljednji dan kada će se proizvođači uz uz izlaganje i predstvaljanje svojih proizvoda moći ocijeniti i kvalietu i specifičnost svojih pršuta. Naime, oformnjena je i posebna komisija u kojoj 12 eminentnih stručnjaka ocjenjuje kvalitetu i kakvoću proizvoda. Kako smo informirani 35 tvrtki i obiteljski gospodarstva prijavilo je svoje proizvode za ispitivanje kakvoće.

Danas drugog dana sajma stručna komisija na čelu sa eminentrim gastronomskim stručnjakom prof. Romanom Božcem ocijenila je izložene proizvode.
Treće mjesto pripalo je poduzeću KULINE Nova Sela, drugo mjesto osvojila je PRšUTANA -POSEDARJE, a prvo mjesto poduzeće TOMMY iz Splita.

ZAVRšENA SKUPšTINA VAD-a


Na izbornoj skupština VAD-a za alkarskog Vojvodu izabran je Ivan čikara, za Alajčauša je izabran Tonći Bešlić, za predsjednika časnog suda izabran je Andrija Filipović-Grčić, a za članove Ivo Dalbello i Ante Vučić. U Upravni odbor izabrani su:
Dinko Bošnjak
Delic Ante
Delonga Ivo
Jukic Mate
župic Tomislav
Jukic Stipe
Tomaševic Damir
predstavnik alkara
Darko Jadrijević
U Nadzorni odbor izabrani su:
Ivan Nasic
Petar Vidalina
Damir Talaja
Za Harambašu je izabran Ivo Vukasović.

OBAVIJEST UPRAVE RADIO SINJA


Povodom približavanja obljetnice 15 godina rada i djelovanja na području Sinja i Cetinskog kraja, Hrvatski Radio Sinj-Uprava radija iskreno zahvaljuje svojim poštovanim slušateljima, poslovnim partnerima dobrim ljudima, a posebno skupštini Radio Sinja d.o.o., koju predvodi predsjednik gospodin Dinko Bošnjak, načelnik Općine Hrvace.
Zahvaljujemo i svim djelatnicima koji su kroz proteklih 15 godina doprinijeli i utkali svojim radom i zalaganjem na boljitku i demokratskoj kvaliteti Radio Sinja.
...