Utorak, 8.03.2011.

Dan žena

8. MART – MEĐUNARODNI DAN ŽENA
Rođen na prijelomu stoljeća, u vrijeme velikog industrijskog napretka, ali i velikih turbulencija, kriza i radikalnih ideologija, Međunarodni je Dan žena, pokazalo se, nosio u sebi korijene protesta i političkog aktivizma koji će postati nezaobilazni oblici društvenog života. Bilo je to vrijeme kada se žene sve masovnije okupljaju i djeluju, u Europi, Velikoj Britaniji, Americi, sve više lobiraju za svoje pravo glasa. Ta borba kao da je potisnula sve druge aspekte života žena, i revolucionarne promjene dale su se naslutiti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Završna svečanost krnjevala

U organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja danas će se održati završna krnjevalska svečanost. Maškarana povorka u 15 sati će krenuti u defile gradskim ulicama. Polazak je ispred Palače Tripalo, a nakon 'šetnje' užim centrom Grada, maškare će program nastaviti na pijaci. Tamo će se u 17,30 sati održati suđenje krnji, kojega će, nakon presude - spaliti. Kako su nam potvrdili iz Krnjevalske udruge ovogodišnji krnje je lički medvjed s likom ministra zdravstva Darka Milinovića. Nakon spaljivanja dežurnog krivca za sve i svašta, na pijaci će se održati tombola, s koje će novac biti uplaćen na žiro-račun Lucijana Ćosića.
Nakon nekoliko godina, sinjski maskenbal vratio se u hotel Alkar. Zabava pod maskama počet će u 20 sati. Kako smo saznali od direktora hotela Tomislava Klarića Kukuza, karata za maskenbal ima još i prodaju se po cijeni od 50 i 80 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

TZ Trilj - 19 kandidata za direktora

Na natječaj Turističke zajednice Grada Trilja, za izbor direktora Turističkog ureda, pristiglo je 19 prijava. Predsjednik Turističkog vijeća, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, najavio je kako će se Vijeće sastati do kraja tjedna, te će donijeti odluku o izboru direktora TZ. Kako saznajemo, na natječaj su se prijavili kandidati s područja cijele Splitsko – dalmatinske županije, između ostalog iz Splita, Solina, Kaštela, Sinja i Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vridne žene CK na sajmu GAST

Na 16. međunarodnom sajmu GAST, koji je održan u Splitu od 2. do 6. ožujka pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, predstavila se novoosnovana zadruga 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja'.
Za vrijeme trajanja Sajma, izložbeni štand sinjske zadruge bio je vrlo zapažen i posjećen. Članice su posjetiteljima predstavile svoje proizvode: umjetničke slike, suvenire Cetinskog kraja, ukrase, modne dodatke i slično, te su ih upoznale sa svojim kulinarskim i drugim aktivnostima. Kroz ponuđeni promidžbeni materijal, posjetitelji štanda zadruge 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja' imali su prigodu više saznati o aktivnostima Zadruge.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zamjenik Gradonačelnika Grada Sinja, Zoran Vujanović, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s tvrtkom MIKREZ d.o.o., Split


Nakon što je u mjesecu siječnju 2010. godine između Grada Sinja i tvrtke MIKREZ d.o.o., Split zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 08. ožujka 2011.g. zamjenik gradonačelnika Grada Sinja, Zoran Vujanović,  s imenovanim  investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK.
Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je tvrtki MIKREZ d.o.o., Split prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/208 k.o. Turjaci ukupne površine 3.479 m2, radi izgradnje proizvodno-poslovne građevine namijenjene proizvodnji i obradi kamena, a od dana zaključivanja ovog ugovora počinju teći rokovi za ispunjenje ugovornih obveza.
MIKREZ d.o.o., Split, bavi se izradom određenih uređaja i alata za uzorkovanje, ispitivanje i kontrolu betona-kamena i asfalta,  trenutno  ima 14 uposlenih, a u GZK-Sinj namjerava zaposliti cca. 5-10 novih zaposlenika.
IZVOR: GRAD SINJ

Trilj: Podjela kućnih brojeva

U skladu s potrebama popisa stanovništva, kućanstava i stanova, koji će se provoditi od 01. do 28. travnja ove godine, Grad Trilj nabavio je ploče za označavanje kućnog broja i ploče za nazive ulica, prema evidencijama i rješenjima ureda za katastar iz Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Stanje na cestama

Na autocesti A 1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom dok se u smjeru Zagreba nema ograničenja i na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb u tunelu Tuhobić u smjeru Rijeke, također se vozi usporeno, jednim trakom dok u smjeru Zagreba nema ograničenja.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
IZVOR: HAK